آماده سازی نقشه راه اولیه برای برقی سازی ناوگان
در راستای توسعه ناوگان حمل ونقل عمومی و کاهش آلاینده های زیست محیطی، قرار است به زودی شاهد ورود خودروهای الکتریکی به حمل ونقل عمومی کشور باشیم. آن طور که معاون وزیر صمت اعلام کرد دتا پایان سال جاری این خودروها به ناوگان کشور وارد می شوند. پیش از این نیز شهردار تهران در نشست خبری خود اعلام کرده بود شهرداری به دنبال برقی سازی شهر است.
منوچهر منطقی در ادامه تصریح کرد: «وقتی خودروهای برقی به صورت عمومی استفاده شوند، ما دیگر این مسائل و مشکلات را نخواهیم داشت و در واردات هم یک تعادل نسبی ایجاد می شود و انحصار از بین خواهد رفت.»
معاون صنایع حمل ونقل وزارت صمت در خصوص زیرساخت های استفاده از خودروهای برقی در ایران اظهار کرده است که «این موضوع در گام نخست به یک راهبرد و مطالعه جامع و کامل نیاز دارد که خوشبختانه این مطالعات از پنج سال قبل در معاونت علمی و فناوری شروع شده است.»
منوچهر منطقی همچنین گفته است «بعد از برگزاری جلسات متعدد با سازمان های مختلف، به یک جمع بندی و نقشه راه اولیه رسیده ایم؛ هم اکنون نقشه راه برقی سازی خودروها در کشور تهیه شده و برای خودروهای عمومی نیز تصمیم گیری شده است.»
خودروهای الکتریکی در سراسر دنیا به عنوان راه حلی برای کاهش آلاینده های زیست محیطی مورد استقبال ناوگان های مختلف قرارگرفته اند و دولت ها نیز برای استفاده آن ها در ناوگان های حمل ونقل عمومی، سرمایه گذاری و برنامه ریزی دقیقی انجام داده اند. در کشور نیز طی سال های اخیر شاهد بودیم سرمایه گذاری های اولیه برای تولید یا واردات اتوبوس های الکتریکی به ناوگان حمل ونقل توسط خودروسازان داخلی انجام شد، اما هیچ یک از این طرحها به سرانجام نرسیدند که می توان علت آن را در نبود حمایت کافی ازسوی دولت و سازمان هایی چون شهرداری ها دانست. با این حال به تازگی خبرهایی رسیده که شهرداری و وزارت صمت قرار است دست در دست یکدیگر کلنگ برقی سازی ناوگان حمل ونقل مسافری در کشور را تا پایان امسال بزنند و با واردات و تولید توامان ناوگان را به سمت استفاده از مدل های پاک هدایت کنند. حالا باید منتظر ماند و دید سهم داخلی ها در مقایسه با مدل های وارداتی چقدر بوده و این طرح به نفع تولید داخل تمام می شود یا قرار است جیب تولیدکنندگان خارجی را پر کند.
موضوع دیگری که باید پیش از توسعه ناوگان در نظر گرفته شود، توسعه زیرساخت های مورد نیاز این خودروهاست؛ قطعات، شارژرهای و ایستگاه های شارژ، از مهم ترین مواردی است که باید پیش از تولید یا واردات اتوبوس های الکتریکی در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: «شهرداری تهران داوطلب شده که برای داشتن هوای پاک، این کار را انجام دهد و برای پیاده سازی این مدل ایستگاه هایی را موردمطالعه و بررسی قرار داده و هم اکنون در حال ورود به کارهای اجرایی است.»