آیا آلودگی هوای تهران منتظر راه حلی استثنایی است؟
انتشار: آذر 27، 1403
بروزرسانی: 01 تیر 1404

آیا آلودگی هوای تهران منتظر راه حلی استثنایی است؟



به گزارش «خودرو نیوز»، یکی از اعضای هیئت تحریریه روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

سایه بان سرما و آلودگی هوا حتی پیش از شروع زمستان بر سر شهر تهران گسترده شده و به نظر می رسد به این زودی ها سایه غبارآلود خود را بر سر پایتخت نشینان کم نخواهد کرد. اما ادامه این وضعیت ممکن است عده ای را متعجب کند که راه حل های متمایز و غیرعادی برای رهایی از این مشکل جاری چیست؟ البته پاسخ این است که راه حل ویژه و شگفت انگیزی در این زمینه وجود ندارد و معضل آلودگی هوای تهران مانند سال های قبل است، اما راه حل های عمده برای حل آن همچنان مغفول مانده یا کم توجه است.

به عنوان مثال به گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ 19 میلیون و 614 هزار خودرو پلاک در کشور وجود دارد که از این تعداد 4 میلیون و 709 هزار خودرو (معادل 24 درصد) تنها در تهران تردد می کنند. همچنین 4 میلیون و 200 هزار دستگاه از این خودروها سواری هستند.

همچنین 4 میلیون و 700 هزار دستگاه موتورسیکلت در پایتخت تردد می کنند. این در حالی است که سالانه بین 300 تا 350 هزار خودرو در تهران شماره گذاری می شود که بر تعداد خودروهای تردد در سطح شهر افزوده می شود. اما آیا تهران ظرفیت پذیرش این همه خودرو و موتورسیکلت را دارد، چه از نظر ترافیکی، چه ظرفیت جاده ای و چه بحث تولید آلاینده های ناشی از فعالیت موتورهای احتراق داخلی؟

پاسخ منفی است و به نظر می رسد با توجه به اینکه خودرو همچنان یک کالای سرمایه ای است، هرگونه سیاستی برای کنترل و محدود کردن تعداد خودروهای شماره گذاری شده در تهران هر ساله می تواند منجر به جهش قیمت خودروهای پلاک تهران شود. در بازار

از سوی دیگر، به گفته مسئولان ستاد معاینه فنی در سال گذشته، حدود 20 درصد خودروهایی که مسافت صفر کیلومتر را طی می کنند (که تا چهار سال از معاینه فنی معاف هستند) در تست های معاینه فنی بالاتر مردود بوده اند. که حدود 5 درصد آن به دلیل نقص فنی در سیستم ترمز و مابقی به دلیل نقص فنی در سیستم بوده است.

بر اساس آمار ارائه شده بدیهی است که برای کاهش آلودگی هوا حتی امکان تعویض خودروهای فرسوده با برخی خودروهای تولیدی وجود ندارد!

از سوی دیگر کیست که نداند سال هاست که مسئولان برای ارتقای کیفی خودروهای تولید داخل تلاش می کنند، اما سیاست های مختلف این کار یا به درازا کشید و یا با وجود برخی مجازات ها و مجازات های سخت، به طور کامل اجرا نشد. و البته خود تنبیهی و خروج خودروهای با تکنولوژی قدیمی از خط. تولید خودروسازان داخلی با تاخیرهای فراوان امکان پذیر شده و حتی برخی از این خودروها همچنان در خط تولید هستند.

با این توضیحات می توان گفت که نیاز به اصلاح ساختارهایی که منجر به کاهش تردد خودرو در تهران و سایر شهرهای بزرگ کشور می شود و همچنین تولید و واردات خودروهای باکیفیت در سطح وسیع احساس می شود. و با قیمت های مناسب. اصلاح سیاست های کلی تولید و واردات خودرو در اسناد بالادستی کشور است و به نظر می رسد هر تلاشی جز توجه به این مهم و زیرساخت ها آثار کوتاه مدت و گذرا داشته باشد و در نهایت راه حلی برای مشکلات زیرساختی باشد. . درد عمیقی که هر روز بر سلامت شهروندان اعم از پیر و جوان تأثیر می گذارد و کودکان و خردسالان را در سراسر کشور تهدید می کند.



منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/252262/%D8%A2%D9%84%D9%88%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B8%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D9%82-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A7%D8%AF%D9%87