آیکون های ماشین برای خرید ردیف شده اند

از این رو نمادهای ایران خودرو، سایپا، ایران خودرو دیزل، زامیاد، گروه بهمن، بهمن دیزل، سرمایه گذاری گسترش ایران خودرو و سایبا دیزل همگی در صف خرید هستند. همچنین روز شنبه طی 5000 نوبت معاملاتی 213 میلیون سهم در گروه خودرو به ارزش 65 میلیارد تومان داد و ستد شد که نسبت به روز چهارشنبه کاهش داشته است. ارزش بازار گروه خودرو در پایان معاملات روز چهارشنبه به 211 هزار میلیارد تومان رسید.

بازار سهام دوباره مثبت شده است

امروز شنبه در جریان معاملات بورس اوراق بهادار شاخص کل بورس با افزایش 22 هزار و 348 واحدی به محدوده 2 میلیون و 98 هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با افزایش 5778 واحدی به رقم 654000 واحد رسید. در این بازار 6.4 میلیارد سهم به ارزش بیش از 6.3 هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با افزایش 116 واحدی به 21 هزار واحد رسید.

4.3 میلیارد ورقه بهادار به ارزش بیش از 13 هزار میلیارد تومان در فرابورس معامله شد. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در هفته اول شهریورماه در تمامی روزهای معاملاتی روند صعودی را شاهد بود و نسبت به هفته پایانی مردادماه رشد بیشتری داشت. پس از مدت ها در هفته گذشته، بازار سهام در تمام روزهای معاملاتی سبز بود و از این نظر می توان هفته اول شهریور را هفته بورس نامید. همزمان با تشکیل دولت جدید و هیات وزیران، برنامه اقتصادی دولت نیز مشخص شد و همین موضوع یکی از دلایل رشد بورس بود.

دلار تک نرخی که یکی از خطرناک ترین طرح های دولت در حوزه اقتصاد کشور است، سیگنال مثبتی برای بورس بود و توانست بورس را سبز کند. از سوی دیگر، وزارت امور اقتصادی و دارایی با انتشار گزارشی تحلیلی، 13 چالش مهم اقتصاد ایران را بررسی کرد.

بخوانید:  قطع سهمیه بنزین تاکسی‌های بدون بیمه از ماه آینده

یکی از چالش های مهم اقتصادی، سهم پایین تامین مالی کشور از محل سرمایه گذاری خارجی و بازار سرمایه است. عدم تشکیل بازار سرمایه منسجم و کارآمد و تمرکز بازار مالی بر بانک ها، بانک ها را برای تامین منابع مورد نیاز خود به بانک مرکزی متکی کرده و به همین دلیل عملکرد سیستم بانکی به یک عامل تورمی تبدیل شده است. کارگر همراه با اخلال در امور تولید.

از سوی دیگر، اگر بانک ها در تامین نیازهای ذکر شده نقشی نداشته باشند، موسسات اقتصادی که سازوکار تامین مالی مطمئنی ندارند، نمی توانند از رکود خارج شوند و سازوکارهای موجود چنین شرایطی را فراهم نمی کند.

شرایط ممنوعه ساخت و ساز در سال های اخیر، عدم سرمایه گذاری خارجی کافی و محدودیت در فروش نفت برای ایجاد توسعه و سرمایه گذاری در زیرساخت ها، در نتیجه فشار بر محدودیت منابع نظام بانکی و افزایش تسهیلات اعتباری و تامین مالی به بیش از 92 درصد از طریق بانک ها و در نتیجه منجر به افزایش بیشتر عدم تعادل در بانک ها در کشور شد.

یکی دیگر از چالش های مهم پیش روی اقتصاد ایران نبود سرمایه خارجی مناسب و کمبود منابع ارزی برای تجهیز سرمایه برای ظرفیت سازی و توسعه توانمندی های تولیدی در کشور است.

یکی از چالش های پیش روی اقتصاد ایران، روند نزولی درآمدهای نفتی و تامین محدود منابع ارزی مورد نیاز برای خرید مواد اولیه و تجهیزات تولید، سرمایه گذاری در زیرساخت ها و ایجاد توانمندی برای دستیابی به رشد سریع است.

در حال حاضر برای رفع عدم تعادل در نفتکش ها و فرآورده های انرژی مانند گاز، بنزین، برق و غیره و همچنین زیرساخت های ارتباطی و حمل و نقل و ناوگان هوایی، علاوه بر سرمایه گذاری داخلی، نیاز به تامین مالی و تامین مالی خارجی نیز وجود دارد. تامین منابع ارزی سنگین

بخوانید:  خودروی برقی رسما خارج از دستورالعمل قیمت گذاری است

منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/250581/%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%DB%8C%DA%A9-%D8%AF%D8%B3%D8%AA-%D8%B5%D9%81-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%B4%D8%AF%D9%86%D8%AF