وی ادامه داد: «همان طور که می دانیم رشته قنات های متعددی در سطح شهر تهران وجود دارند که از زمان های قدیم و از عهد قاجار وجود داشته اند و عمده ترین سیستم شبکه انتقال آب از شمال تهران به باغات شهرری و جنوب تهران بودند. این رشته قنات ها طول زیادی دارند و میزانی که درحال حاضر مورد شناسایی قرار گرفته و تخمین زده می شود، بیش از ۵۵۰ کیلومتر است. در این خصوص بیش از ۵۰ هزار میله قنات نیز شناسایی شده و انتظار می رود به همین تعداد هم شناسایی نشده باشد.»
دی ماه سال گذشته عضو شورای شهر تهران، در مورد مساله فرو ریزش زمین در تهران گفت: «قرار است شهرداری تهران برای فروریزش ها دستگاه رادار نفوذی زمین خریداری کند. این دستگاه در خودرو نصب شده و زمانی که خودرو در سطح معابر شهر حرکت می کند، اگر در زیر معابر، گودال یا حفره ای باشد که موجب فروریزش شود، آن را شناسایی می کند.»
اواخر اردیبهشت امسال، دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی نیز درباره خطر فرونشست و فروریزش زمین در محورهای درون شهری ازجمله اتوبان ها در شهرهایی نظیر تهران، گفت: «نشست های ناگهانی یا فروریزش ها را در مورد شهر تهران از سال ۹۵ تا به حال بررسی کردیم. یکی از دلایل عمده ای که برای آن به دست آمد، اثر قنوات متروکه تهران بر این فروریزش ها بود.»
نصیری در ادامه با بیان اینکه بزرگ ترین مخاطره ای که پایتخت را تهدید می کند، وقوع زلزله احتمالی در تهران است، به بررسی تاثیرات زلزله بر نظام حمل ونقل و ترافیک پرداخت و از هجوم مردم برای انواع سفرهای بازگشت به خانه به ویژه در زلزله هایی که در ساعات کاری روی می دهند، آسیب های فیزیکی به معابر همچون تخریب پل ها، تجمع آوار ساختمان های آسیب دیده در حریم معابر، سقوط درختان و تابلوها و...، تخریب زیرساخت های ریلی، از کار افتادن سیستم های کنترل معابر همچون چراغ های راهنما، تابلوهای راهنمایی رانندگی، دوربین های کنترل ترافیک، هجوم جمعیت به ورودی های شهر، از کار افتادن سیستم حمل ونقل عمومی و هجوم احتمالی مردم برای تخلیه شهر به عنوان مشکلات حمل ونقل شهری نام برد و درباره هر یک از این موارد توضیحاتی ارائه کرد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه به معرفی پروژه طراحی و مدیریت شبکه راه های اضطراری شهر تهران به عنوان یکی از ۱۵ پروژه اولویت\u200eدار در طرح مطالعات طرح جامع پیشگیری و مدیریت بحران زلزله های شهری در گستره تهران بزرگ پرداخت و هدف آن را تامین سهولت دسترسی برای تردد خودروهای امدادی و خدمات رسانی در مرحله واکنش اضطراری (۷۲ ساعت) اعلام کرد. مسیرهای اضطراری در این طرح بخشی از مسیرهای ترافیک شهر هستند که در شرایط اضطراری بعد از زلزله ای شدید (یا بحران های دیگر)، به منظور استفاده خودروهای مسئول عملیات، حرکت خودروهای غیر اضطراری در آن ها محدود یا ممنوع می شود.
چند روز قبل، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در همایش روز ایمنی در حمل ونقل ریلی که در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، به بررسی جایگاه حمل ونقل در مدیریت بحران پرداخت و گفت: «تهران در جایگاه پایتخت، مانند هر یک از کلانشهرها و پایتخت های جهان که با مخاطراتی روبه رو هستند، شهری با معضلات و مشکلات خاص خود است.»
علی نصیری از زلزله، سیل، فرونشست، فروریزش زمین و حوادث انسان ساختی چون آتش سوزی ها به عنوان بخشی از این مخاطرات نام برد و در ادامه ضمن تشریح مخاطرات ناشی از تغییرات اقلیمی از خشکسالی به عنوان یکی از بحران های متاثر از این تغییرات یاد کرد و به تشریح تاثیرات آن بر وقوع مخاطراتی چون تشدید فرونشست زمین پرداخت.
آقامیری با بیان اینکه ایجاد تغییرات در خاک موجب ریزش شده و برای مردم خطر آفرین است، گفت: «علاوه بر آن ریزش ها می توانند به شریان های حیاتی شهر همچون لوله های آب، دکل برق و ... صدمه وارد کنند. پیشگیری از فروریزش، گام مهمی در راستای پیشگیری از بروز اتفاقات بعدی است.»