بررسی کاهش تعرفه گمرکی واردات تایر سنگین
انتشار: آذر 20، 1403
بروزرسانی: 27 خرداد 1404

بررسی کاهش تعرفه گمرکی واردات تایر سنگین



به گزارش تین نیوز، آرش جلیلی یکی از فعالان سازمان حمل و نقل زمینی کالا گفت: اخباری که شنیدم حاکی از آن است که انجمن تایرسازان این روزها در تلاش است تا قیمت و یارانه اجباری لاستیک را حذف و آزادسازی کند. قیمت

وی گفت: اگر قیمت لاستیک داخلی آزاد و حمایتی نباشد، واردات لاستیک باید آزادانه و بدون عوارض گمرکی انجام شود. جلیلی افزود: قیمت یارانه تایر برای حمایت از مصرف کننده لاستیک و تعرفه گمرکی تایر نیز برای حمایت از تولیدکننده داخلی است.

راننده کامیون با تایید این موضوع گفت: اگر این ساپورت برداشته شود، باید این ساپورت هم برداشته شود.

وی گفت: با توجه به اینکه تقریباً 30 درصد هزینه ایاب و ذهاب هزینه لاستیک است، از انجمن های صنفی رانندگان و کامیون داران تقاضا دارم با ارسال نامه ای به سازمان حمایت این موضوع را پیگیری کنند. لغو قیمت گذاری دستوری یکی از خواسته های همه تولیدکنندگان و صنعتگران بخش خصوصی است. دلیل این تقاضا این است که فعالان صنعت و تولیدکنندگان داخلی معتقدند شرایط اقتصادی و نرخ تورم فعلی کشور اجازه نمی دهد قیمت ها ثابت بماند.

بر این اساس، بر اساس اعتقاد اکثر صنعتگران ایرانی، دیگر امکان تولید محصولات داخلی به قیمت اجباری وجود ندارد و ضرر و زیان را به صاحبان صنایع و تولیدکنندگان وارد می کند. در صنعت تایر، قیمت مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این محصول مانند مفتول حلقوی، کربن، محصولات پتروشیمی، اکسید روی و ... آزاد بوده و در بازار تعیین می شود، اما قیمت نهایی قیمت مشخصی است. . که باعث افزایش زیان فعالان صنعت تایر شد

سخنگوی رسمی سندیکای تایر با اشاره به کاهش حاشیه سود تولیدکنندگان این بخش به دلیل تاثیر تورم، خواستار لغو قیمت گذاری دستوری دولت در این حوزه شد. مصطفی تنها گفت: در حال حاضر قیمت لاستیک در کشور الزامی است; قیمت ها توسط سازنده تعیین نمی شود، بلکه توسط سازمان حمایت کننده تعیین می شود.

وی افزود: ما همیشه به این موضوع اعتراض داشته ایم و هنوز هم اعتراض داریم و تلاش می کنیم صنعت تایر را از قیمت گذاری اجباری معاف کنیم. وی ادامه داد: اگر صحبت از تورم می شود، نرخ آن است. برخی می گویند نرخ تورم 50 درصد است، برخی دیگر می گویند 60 درصد است.

وی گفت: اگر سازمان حمایت معتقد است که حاشیه سود محصول باید 15 یا 17 درصد باشد، باید اطمینان حاصل کند که سود بخش تولید از این رقم بیشتر نشود و تلاش خود را برای نظارت بر این موارد به کار گیرد. اما دست تولیدکننده باید در قیمت گذاری باز باشد.



منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/252163/%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%D8%AA%D8%B9%D8%B1%D9%81%D9%87-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D9%84%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%D9%86%DA%AF%DB%8C%D9%86