مسئولان می گویند کارخانه آسفالت آلایندگی ندارد!
در هفته گذشته، مسئولان شهری از بهره برداری از دو کارخانه جدید تولید آسفالت در تهران خبر دادند و اعلام کردند کارخانه های آسفالت جدیدی در شرق و غرب تهران احداث و جایگزین کارخانه های فرسوده می شوند. هر کارخانه تولید آسفالت ۲۶۰ تن در ساعت تولید می کند. احتمالا این دو کارخانه نیز برای ۱۰ساعت کار مفید در روز، بین ۲۵۰۰ تا ۳ هزار تن تولید خواهند داشت.
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمرانی شهرداری تهران نیز با بیان اینکه در پایتخت تقریبا حدود یک هزار کیلومتر بزرگراه وجود دارد، گفت: «برنامه امسال ما این است که حدود ۲۰ درصد سطح بزرگراهی را با ۳۱۰هزار تن بهسازی و روکش کنیم. این کار را اواخر اسفندماه شروع کردیم و تاکنون ۸۱هزار تن با ۳۴تیم عملیاتی اجرا شده است.»
به گفته وی، تاکنون ۵۰ هزار تن آسفالت در این محدوده ریخته شده اما علت کندی کار این است که باید بستر زیر آسفالت با ریخته شدن بتن غلطکی، خاک بستر و سیمان تحکیم شود.
تثبیت و لکه گیری به روش fdr
این شهروندان می گویند بیش از پنج سال است که هیچ عملیات عمرانی و فنی در این بزرگراه انجام نشده است. چند روز قبل معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران درباره شرایط این بزرگراه گفت: «عملیات آسفالت ریزی و مرمت نقاط آسیب پذیر بزرگراه آزادگان شروع شده و به نظر می رسد تا آخر تابستان وضعیت در این بزرگراه بهبود یابد.»
وی با بیان اینکه بر اساس طرح های مطرح شده، روشی که برای تثبیت و لکه گیری طرح پیشنهاد دادیم، روش fdr (احیای عمیق آسفالت) یا تثبیت بستر با سیمان است، افزود: «تقریبا در هر مترمربع ۳۵کیلوگرم سیمان استفاده می شود و بعد از بتن تثبیتی ۲لایه آسفالت استفاده می کنیم که عمر مفید آن ۱۰ سال است.»
وی درخصوص عمر آسفالت ریزی در بزرگراه ها نیز گفت: «به طور متوسط عمر آسفالت در مسیرها بین پنج تا هفت سال است که البته وضعیت آب وهوایی، تردد بیش از اندازه خودروها و همچنین شن و نمک پاشی بیش از اندازه هنگام بارندگی و بارش برف به کاهش عمر آسفالت کمک می کند.»
مسئولان شهری می گویند در پایتخت، کارخانه های قدیمی آسفالت وجود دارد، اما پس از ورود دو کارخانه جدید و تازه نفس، جایگزین کردن کارخانه های قدیمی با کارخانه های جدید را در دستور کار قرار می دهند. آنها همچنین در مورد استانداردهای مربوط به آلایندگی این دو کارخانه می گویند زمانی که کارخانه ای ساخته می شود، کارشناسان سازمان محیط زیست به صورت ماهانه بر فعالیت آن کارخانه نظارت و رعایت استانداردهای آلایندگی را بررسی می کنند. با این وجود، کارخانه های جدید آسفالتی که در شرق و غرب تهران احداث و جایگزین کارخانه های فرسوده گذشته می شوند، آلودگی به مراتب کمتری نسبت به کارخانه های موردتایید محیط زیست خواهند داشت.
تنها کافی است در اتوبان هایی مانند بابایی، امام علی(ع)، آزادگان، زین الدین و همت تردد داشته باشید تا برای تعمیر جلوبندی و کمک فنر خودرویتان راهی تعمیرگاه شوید! همچنین افتادن موتورسیکلت ها در دست اندازها و چاله های خیابان ها می تواند باعث به خطر افتادن جان راکبان آنها شود. موضوع وضعیت نامناسب و کیفیت پایین آسفالت خیابان ها، بزرگراه ها و حتی جاده ها، صدای شهروندان تهرانی و سایر شهرها را در آورده است. در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم.
مسعود حق لطفی ادامه داد: «بزرگراه آزادگان یکی از پرترافیک ترین مسیرهای بزرگراهی تهران است چون کمربندی اصلی تهران هنوز تکمیل نشده، این مسیر نقش برون شهری ایفا می کند و به همین دلیل نوع ترافیک آن متمایز از درون شهری است.»