عیوب دستگاه در حال رفع شدن است
روز چهارشنبه هفته گذشته رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت درباره آخرین تحولات طرح کاهش، هدایت، حمل و بازیافت دود بنزین (گاز) در پمپ بنزین ها توضیحاتی ارائه کرد.
دکتر جعفر جندقی درباره آخرین تحولات این طرح گفت: طرح کیهاب با هماهنگی مرکز توسعه و همکاری های توسعه ریاست جمهوری، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال اجراست. در حال حاضر شرکت های دانش بنیان در حال بررسی دستگاه های تولیدی برای طراحی CHP هستند.
وی اجرای طرح کاهش، هدایت، حمل و بازیافت بخارات بنزین در جایگاه های سوخت (KHB) را یک الزام قانونی عنوان کرد و اظهار داشت: وزارت بهداشت نمی تواند در اجرای طرح KHB وقفه ایجاد کند. به همین دلیل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با رعایت الزامات قانونی به ویژه در سال 1404 هجری قمری اقدام به عرضه دستگاه هایی با طرح شعله برای نصب در جایگاه های توزیع سوخت کرد. با هماهنگی شرکت پخش فرآورده های نفتی، برخی جایگاه های سوخت بررسی شد و طرح کهب در جایگاه های توزیع سوخت کشور در حال تدوین است.
رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت در خردادماه گذشته در مصاحبه ای با بیان اینکه بررسی دستگاه های طرح کهاب به زودی به اتمام می رسد، گفت: در حال حاضر نقص دستگاه ها وجود دارد. در حال تعمیر هستند. شرکت های دانش بنیان باید دستگاه های طرح هدیه را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند. وزارت بهداشت از شرکت های علمی خواست تعداد پمپ بنزین هایی که باید با طرح KHB مطابقت داشته باشند را افزایش دهند.
الجندقی ادامه داد: اگر به دلیل محدودیت های فناوری نتوانیم به صورت آنلاین طرح کهاب را اجرا کنیم، این طرح را به صورت موردی اجرا می کنیم. حتما به جایگاه های توزیع سوخت متخلف هشدارهای لازم را خواهیم داد. صدور اخطاریه برای پمپ بنزین های غیرقانونی موضوع جدیدی نیست. اگر در پمپ بنزین ها دود بنزین را اندازه گیری کنیم و به متخلفان هشدارهای لازم را بدهیم.
وی افزود: در صورتی که میزان بخار بنزین در جایگاه های توزیع سوخت از حد استاندارد فراتر رود و سلامت کارگران جایگاه های توزیع سوخت و ساکنان را به خطر بیندازد، با متخلفان برخورد قانونی خواهیم کرد.
رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت درباره آخرین تحولات نوسازی و رفع نقص دستگاه های طرح کهاب گفت: وزارت بهداشت مجری طرح کهاب است. پیش از این دو شرکت دانش بنیان برای طرح KHAB انتخاب شده بودند، اما برای اجرای طرح KHAB از سایر شرکت های دانش دعوت کرده ایم.
حمایت وزارت بهداشت از شرکت های دانش بنیان برای اجرای طرح کهاب؛ زمانی که شرکت های دانش توانستند دستگاه های طراحی کهاب را بومی سازی کنند، دستگاه ها را خریداری کرده و در اختیار ایستگاه ها قرار می دهیم.
ضرورت اجرای طرح کهاب برای حفاظت از محیط زیست
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم نیز در ابتدای آذرماه گفت: طرح کهاب در 9 جایگاه عرضه سوخت در استان قم اجرا شده است. امیدواریم این طرح زیست محیطی در تمامی نقاط به خوبی اجرا شود.
محمد حسین بازگیر در جلسه بررسی طرح خواب (کاهش، تبدیل، حمل و بازیافت بخارات بنزین) که 17 آذرماه با حضور جمعی از جایگاه داران در استانداری قم برگزار شد، گفت: امروز وضعیت زیست محیطی در جهان، از تغییرات آب و هوایی تا انتشار آلاینده ها همه نوع مردم با اتفاق بدی روبرو هستند و ما باید به فکر آینده خود و فرزندانمان باشیم.
وی با بیان اینکه آلودگی هوای شهر قم در روزهای گرم سال متاثر از گرد و غبار و در روزهای سرد سال متاثر از وارونگی حرارتی است، تصریح کرد: برای رهایی از این وضعیت، باید به فکر چاره باشیم مهم آن تامین حقوق زیست محیطی و گازرسانی به نیروگاه سیکل ترکیبی و استفاده کمتر از وسایل نقلیه شخصی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم به اهمیت اجرای طرح کهاب در تمامی حوزه ها از جمله انبارهای نفت، جایگاه های عرضه بنزین و تانکرها اشاره کرد و گفت: این طرح علاوه بر صرفه جویی در مصرف بنزین باعث کاهش آلودگی هوا و انتشار گازهای گلخانه ای می شود. هیدروکربن های فرار کمتر برای محیط زیست بسیار ضروری هستند.
وی با بیان اینکه 43 جایگاه عرضه سوخت در استانداری قم در محدوده شهری قرار دارد، 9 جایگاه از طرح کهاب اجرا شده و 5 جایگاه دیگر نیز در مرحله اجراست و این طرح زیست محیطی باید در تمامی نقاط به خوبی اجرا شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، هزینه راه اندازی و اجرای طرح کهاب در هر نقطه توزیع سوخت بین 600 میلیون تا یک میلیارد تومان است. در حال حاضر 10 ایستگاه در استانداری قم آماده اجرا و بهره برداری از این طرح است که تاکنون 20 میلیارد تومان در قالب این طرح تخصیص داده شده است و هزینه های ساخت و نگهداری از صفر تا 100 بر عهده دولت است.