تاثیر جهش تولید بر انعطاف پذیری اقتصادی
انتشار: آذر 17، 1403
بروزرسانی: 27 خرداد 1404

تاثیر جهش تولید بر انعطاف پذیری اقتصادی



تولید ملی اولویت مرکزی و اصلی کشور محسوب می شود و حمایت از تولید نقش مهمی در ایجاد ثروت، توسعه رفاه اجتماعی و بهبود معیشت و فرصت های شغلی دارد.

بنابراین برای تامین نیازهای مختلف کشور باید به سرمایه گذاری در حوزه های تولید صنعتی، کشاورزی، معدن و مسکن توجه شود.

توسعه و ارتقای ظرفیت های تولیدی فعلی با ایجاد ظرفیت در سایر بخش های تولیدی، موجب درآمدزایی و جایگاه اقتصاد و عاری از صادرات نفت کشور می شود.

درصد بالایی از اشتغال، درآمد و ارزش افزوده کشور به حوزه تولید اختصاص دارد و علاوه بر ایجاد فرصت های شغلی، بهبود معیشت و افزایش رفاه اجتماعی، این باور را تقویت می کند که تولید بومی یکی از ارکان اساسی است. برای اقتصاد و تجارت کشور.

در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، صنعت و کشاورزی از عناصر مهم در اقتصاد ملی در جهت تولید ثروت به شمار می روند. از این رو در این کشورها همزمان با سرمایه گذاری در بخش های مهم اقتصادی، به توسعه و بهبود صنعت و کشاورزی نیز توجه می شود و سرمایه گذاری مستقیم و غیرمستقیم در آنها (صنایع مرتبط) صورت می گیرد.

بخش مهمی از موفقیت های راهبردی در زمینه توسعه اقتصادی و تجاری کشور مرهون سرمایه گذاری در حوزه تولید داخلی و توسعه فعالیت های تحقیقاتی در این بخش ها است همچنین ایجاد قابلیت های جدید در قالب پروژه های توسعه ای که منجر به افزایش بهره وری و اشتغال زایی می شود، ضروری است. به همین ترتیب برای توسعه کسب و کار، بهبود معیشت، ایجاد فرصت های شغلی پایدار و دستیابی به رشد تولید، توجه به سرمایه گذاری در تمامی حوزه های تولید ضروری است.

شکی نیست که اشتغال حاصل توسعه است و فرصت های شغلی تنها پس از سرمایه گذاری در حوزه های تولیدی ایجاد می شود. البته سرمایه گذاری در وهله اول امنیت اقتصادی را نیز می طلبد. تجربیات موجود در زمینه اشتغال زایی و اشتغال در کشور نشان می دهد که معضل بیکاری تنها با اتکا به سرمایه گذاری مالی و حمایت دولت از کارآفرینان قابل کاهش نیست، بلکه با توسعه و رشد تولید در شرکت هایی که در حال حاضر شاهد چشمگیر هستند، معضل بیکاری قابل کاهش نیست. رشد آنها ظرفیت تولید و نیروی انسانی دارند که شغل خود را حفظ کرده اند و می توان زیرساخت هایی را فراهم کرد تا تولید در این شرکت های تولیدی به خوبی انجام شود و کمتر با مشکلات اقتصادی مواجه شوند.

به منظور ارتقای زیرساخت های تولیدی، ایجاد فرصت های شغلی مولد و توسعه فرصت های شغلی در جامعه، پیشنهادها و راهکارهایی به شرح زیر است:

1- توسعه بخش خصوصی

2- آموزش متناسب با نیاز بازار کار.

3- توجه به ویژگی های بازار کار در سیاست گذاری و تخصیص منابع در حوزه اشتغال.

4- کاهش هزینه های تولید و توجه به صنایع کوچک و موثر.

5- افزایش فرهنگ کار، رونق کار در کشور و احترام به سرمایه گذاران، اشتغال زایی و فرصت های شغلی.

6- اعلام ممنوعیت استفاده از کالاهای مصرفی خارجی.

حوزه های موجود برای ایجاد شغل عبارتند از: صنعت خودرو، بخش مسکن، صنعت گردشگری و غیره. البته برای توسعه فرصت های شغلی و کاهش بیکاری در کشور در مرحله اول می توان فعالیت های تولیدی و عمرانی به ویژه توسعه صنعت خودرو و ساخت و ساز مسکن را به عنوان محورهای اشتغال زایی انجام داد. زیرا بخش های مرتبط با این رشته ها مشاغل متنوع زیادی را در سراسر کشور ایجاد می کنند و محصولات آنها متقاضیان زیادی دارد.

بسیاری از کارشناسان نیز بر این باورند که اگر رشد تولید در کشور اتفاق بیفتد، علاوه بر ایجاد اشتغال و ایجاد امکانات رفاهی، منجر به تولید محصولات رقابتی باکیفیت می شود. البته در کنار رشد تولید، توسعه ظرفیت بازار مصرف کشور و توسعه صادرات نیز باید در دستور کار قرار گیرد، بنابراین با مدیریت صحیح در حوزه بازرگانی و اقتصادی، علاوه بر تولید کالاهایی که ما می توانیم بیش از تامین کالای مورد نیاز کشور تولید کنیم.

«رشد و جهش تولید» را می توان راهبردی برای غلبه بر مشکلات اقتصادی نامید و در این راستا، نکته کلیدی این است که مهم ترین نیاز «رشد تولید» تولید دانش محور و ارتباط مؤثر بین بخش های آگاه صنعتی است. در شرکت های تحقیقاتی و مدارس تحقیقاتی مستقر است.
این روش پیشنهادی منجر به موفقیت و دستیابی به چشم اندازها و اهداف مورد انتظار در صنایع ارزش زا می شود و از این طریق توسعه کسب وکار و تقویت اقتصاد، نهادهای اقتصادی و بهره وری در حوزه صنعت نیز محقق می شود. تامین مالی توسعه کسب و کار در کشور و رشد تولید به اهداف خود می رسد.

با توجه به آنچه گفته شد، رشد تولید ملی یکی از عوامل مهم انعطاف پذیری اقتصاد ملی است و کشور ما نیاز به توسعه تولید متناسب با توانمندی های موجود دارد، بنابراین با در نظر گرفتن اهمیت «معیشت» و «به کارگیری» اعضای جامعه که دو محور اساسی اقتصاد هستند. از آنجایی که کارآفرینی و اشتغال برای رشد و توسعه تولید ضروری است، هماهنگی بین مسئولان کشوری برای دستیابی به رشد ضروری است. این تولید، کشور را به خود متکی می کند، «شرایط زندگی را بهبود می بخشد» و «اقتصاد را تقویت می کند».


* شهرام شیرکوند - کسب 33 مقام برتر در جشنواره های بین المللی و ملی روزنامه نگاری و خبرگزاری های کشور.



منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/252116/%D8%A7%D8%AB%D8%B1-%D8%AC%D9%87%D8%B4-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%B1-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%88%D9%85-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF