توسعه مشترک محصولات و قوای محرکه در ایران خودرو
انتشار: مرداد 10، 1403
بروزرسانی: 29 اسفند 1403

توسعه مشترک محصولات و قوای محرکه در ایران خودرو



یکی از راهکارهای مورد مطالعه گروه صنعتی ایران خودرو برای کاهش و جبران زیان تولید، توقف تولید محصولات زیان ده و افزایش سهم تولید محصولات سودآور است. این یکی از وظایفی است که سهامداران از هیئت مدیره شرکت ایران خودرو انتظار دارند. اگرچه رشد شاخص قیمت سهام ایران خودرو همواره بالاتر از رشد شاخص صنعت بوده است و با وجود رشد منفی 6 درصدی شاخص صنعت از زمان تدوین سال گذشته تا سال جاری، ارزش هر سهم و سهم ایران خودرو 8 درصد افزایش یافت. اما زیان انباشته این شرکت که عمدتاً ناشی از قیمت گذاری سفارشی و البته تا 30 درصدی نیز ناشی از هزینه های بالای تولید محصولات است، سودآوری توکن خودرو را با مشکل مواجه می کند که منجر به تغییر محصول می شود. نوع و قیمت گذاری جدید تولید و فروش خودرو با کمترین ضرر و یا بیشترین سود است.

به گفته علی مردان عظیمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو؛ شرکت ایران خودرو طی 6 سال گذشته تنها از تولید یکی از محصولات آسیب دیده 51 زیان متحمل شد و در سال 1402 هجری شمسی به دلیل تنها یک محصول خسارت دیده حدود 12 هزار میلیارد تومان زیان وارد شد.

توسعه محصول در ایران خودرو

مدیرعامل ایران خودرو در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت با اشاره به پروژه های توسعه محصول گفت: در حال حاضر تولید محصولات زیان آور متوقف شده و هایما 8S به سبد محصولات ایران خودرو اضافه شده است ریرا و 207 عابربانک در نیمه دوم سال جاری راه اندازی می شوند.

وی با بیان اینکه همه شرکت های دنیا به سمت خودروهای برقی و هیبریدی می روند و ما نیز باید در این مسیر حرکت کنیم، گفت: در نیمه اول سال 1404 هجری شمسی، ری ری برقی و تارا هیبریدی تولید می شود. "

عظیمی با اشاره به اقداماتی که باید برای مدیریت سود و زیان انجام شود، گفت: بهبود ترکیب تولید یکی از اقدامات مهم در این حوزه است. بر این اساس و با توجه به اینکه فروش خودرو در سامانه یکپارچه متوقف شده است، باید در دستور کار افزایش تیراژ محصولات سودآور و محدودسازی تیراژ محصولات زیان آور و یا توقف تولید این محصولات قرار گیرد.

وی با اشاره به برنامه های آتی ایران خودرو گفت: اولین قدم پیگیری قانونی و قانونی برای اصلاح قیمت ها است که برای تحقق این امر در تاریخ 2 آبان 1402 بیانیه ای به شورای رقابت ارسال کردیم اما هیچ اقدامی صورت نگرفته است. در این زمینه تاکنون». وی افزود: پس از آن به دیوان عدالت اداری درخواست لغو مصوباتی که خودروها را در زمره کالاهای انحصاری قرار می دهد ارائه کردیم.

مدیرعامل ایران خودرو با اشاره به فروش و واگذاری شرکت های موازی و زیان ده گفت: تاکنون سه بار سهام بانک پارسیان را برای فروش گذاشته ایم تا بتوانیم از منابع آن به نفع شرکت استفاده کنیم. همچنین اموال را برای واگذاری از طریق مزایده عمومی ارزیابی کرده ایم، از سوی دیگر در یک سال گذشته 19 شرکت را در بورس ثبت کرده ایم و 41 شرکت را واگذار کرده ایم و ادغام 22 شرکت را نیز در نظر گرفته ایم. اجرا شده اند."

وی با اشاره به طرح خروج از ماده 141 قانون تجارت گفت: این موضوع نیز با جدیت در حال پیگیری است که البته نتیجه داد و مجوز ارزیابی مجدد دارایی ها ابلاغ شد و کمیته های فنی آن را تایید و تصویب کردند. این نامه از دفتر معاونت رئیس جمهور برای ما ارسال شده است و فرماندهان نیرو موافقت کرده اند که این تجدید ارزیابی صورت گیرد و امید است این موضوع در شورای هماهنگی اقتصادی فرماندهان نیرو مطرح و اجرایی شود. در اسرع وقت."

نیروهای محرک را توسعه دهید

معاون تامین، تولید و توسعه محصول ایران خودرو در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت با اشاره به اینکه با توجه به الزامات مصرف سوخت و آلایندگی اقدام کرده ایم، گفت: در این راستا، کم حجم، کم حجم ایران خودرو بهینه سازی موتور مصرفی و خانواده موتور EF7 در دستور کار قرار گرفته است: «در حال حاضر موتور توربوی EFP بر روی دو محصول Rera و Dena Youth نصب شده است و این موتور به تدریج تا EF7 روی سایر محصولات نیز نصب خواهد شد. موتور از مدار خارج شده و با موتور EFP جایگزین می شود.

علی شیخ زاده با اشاره به توسعه گیربکس محصولات ایران خودرو گفت: گیربکس اصلی محصولات ایران خودرو پنج دنده بود و شش دنده به منظور کاهش مصرف سوخت و بهبود احساس رانندگی توسعه داده شد.

وی افزود: در زمینه دی سی تی درایو و گیربکس قرارداد خوبی با یک شرکت معتبر چینی که بزرگترین تولید کننده این نوع گیربکس است منعقد شده است و با نزدیک شدن به یکپارچگی داخلی قادر به تامین این گیربکس خواهیم بود. از سال آینده.”

قائم مقام ایران خودرو بیان کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده پلت فرم محصولات ررا و تارا طراحی شده و نسخه برقی این محصول بر روی هر دو پلت فرم یکسان عرضه می شود.

وی افزود: برای محصول تارا، پروژه تارا هیبریدی را نیز در نظر گرفته ایم که در نیمه اول سال آینده در بازارها عرضه می شود.

شیخ زاده با اشاره به اینکه برای واردات محصولات این دو گروه با دانگ فنگ و فاو قرارداد همکاری امضا شده است، گفت: آماده اجرای این قرارداد هستیم، اما باید بسترهایی را فراهم کنیم که ممکن است مدتی طول بکشد. زمان.» زیرا این قراردادها با هدف داخلی سازی و تولید در ایران در نظر گرفته شده بود.

با توجه به او؛ در صورت تایید هیات مدیره، جذب بخشی از هفت محصول دانگ فنگ و چهار محصول باستیون از سال آینده اجرایی می شود.



منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/250129/%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D8%AA%D9%88%D8%A3%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%88-%D9%82%D9%88%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D8%B1%DA%A9%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88