به گزارش «اخبار خودرو»،بازار خودروهای تجاری در سال های گذشته با مشکلات بسیاری مواجه شده است که عمده آن ها را می توان در وضعیت اقتصادی، افزایش نرخ ارز و مسائل مربوط به افت تولید جست وجو کرد. با این حال، اما فعالان این بازار و متقاضیان خودروهای تجاری این بازار را از زوایای دیگری هم مدنظر قرار داده و بر این باورند که مشکلات خودروهای تجاری به مشکلات قیمتی ختم نمی شود و فروشندگان و خریداران در این بازار، طی سال های اخیر مشکلات دیگری را هم تجربه کرده اند که آن ها را از معامله در این بازار منصرف کرده است. مسائلی ازجمله نبود نظارت بر بازار و قیمت گذاری و ترس فروشندگان از گران شدن قیمت ها باعث شده اند در این سال ها بازار نسبت به گذشته افت تقاضا را تجربه کند.
ترس از فروش و گران شدن قیمت ها
یکی دیگر از مشکلاتی که متقاضیان خودروهای تجاری به ویژه در بخش باری های سنگین با آن دست و پنجه نرم می کنند، این است که به رغم افزایش نجومی قیمت ها، برخی از مدل ها در بازار به سختی معامله می شوند. سیامک احمدی، فعال بازار خودروهای تجاری در ادامه با اشاره به تاثیرپذیری این بازار از افزایش نرخ ارز عنوان کرد: «به دلیل آن که هر روز امکان بالا رفتن مجدد نرخ ارز وجود دارد، بسیاری از فروشندگان به سختی حاضر به معامله مدل های موجود می شوند.» وی ادامه داد: «برخی نمایشگاه داران تصورشان بر این است که در صورت فروش مدل های موجود، مجبور می شوند این خودروها را با قیمت بیشتری خریداری کنند و این موضوع باعث ترس آن ها از فروش و سختی در معامله می شود.»
سردرگمی خریداران به دلیل عدم نظارت بر قیمت ها
در سنوات گذشته افزایش نرخ ارز به عمده مشکل بازار خودروهای تجاری تبدیل شده است. با این حال، فعالان این بازار مشکل اصلی در قیمت گذاری این خودروها را نبود نظارت و تعیین قیمت درست در بازار می دانند. این مشکل بیش از همه از سوی خریداران و متقاضیان خودروهای تجاری احساس می شود. علی محمدی، یکی از متقاضیانی که به دنبال نوسازی خودرو قدیمی و فرسوده خود در بازار تجاری ها است، درخصوص مشکلات این بازار به روزنامه «دنیای خودرو» گفت: «هنگام خرید کاملا محسوس است که هیچ نظارتی بر این بازار انجام نمی شود و خودروهای موجود در بازار قیمت مشخص ندارند.» وی در ادامه بیان کرد: «تفاوت قیمتی یک مدل مشخص در بازار به اندازه ای است که اعتماد را از خریداران سلب می کند و باعث سردرگمی متقاضیان موقع خرید می شود.»
افت تقاضا به دلیل کاهش قدرت خرید و نبود بازار کار
موضوع نظارت بر قیمت تجاری ها در بازار داخلی در حالی مطرح می شود که سیامک احمدی، یکی از نمایشگاه داران می گوید؛ مشتری برای خودروهای تجاری به شدت کاهش پیدا کرده است و کمتر کسی تمایل به معامله در این بازار دارد. احمدی در ادامه گفت: «با وجود این که فرسودگی ناوگان در سال های متوالی افزایش یافته و ناوگان کشور امروز بیش از همیشه نیازمند ورود خودروهای جدید است. اما گرانی خودروها به تبع افزایش نرخ ارز، باعث شده است قدرت خرید در بازار کاهش پیدا کند و متقاضیان با تردید یا ناتوانی در پرداخت هزینه ها مواجه شوند.» وی افزود: «در سال های گذشته بازار کار این خودروها هم کوچک شده و با توجه به افزایش هزینه های زندگی، بسیاری از مالکان خودروهای سنگین، ادامه فعالیت خود در این بازار را غیرمنطقی می دانند و حاضر نیستند برای خرید مدل های جدید هزینه های میلیاردی پرداخت کنند.»