همانطور که بسیاری از کاربران متبحر فناوری نگران بودند، از ابتدای این فرآیند احتمال سوء استفاده از این داده ها وجود داشت تا اینکه در نهایت گزارشی از مجله نیویورک تایمز نشان داد که این کار توسط شرکت های خودروسازی انجام می شود. برندهای جنرال موتورز، هوندا و هیوندای به فروش اطلاعات کاربران خود متهم شده اند.
کاهش خطرات امنیتی به قیمت افزایش احتمال هک شدن کاربران
بر اساس این گزارش که توسط یک سناتور آمریکایی به کمیسیون تجارت فدرال ارسال شده است، خودروسازان داده های فوق الذکر را به یک شرکت خارجی به قیمت کمی فروخته اند. نویسنده نامه سناتور ویندن را به سه خودروساز هوندا، جنرال موتورز و هیوندای هدایت کرد که اطلاعات خود را به گروه فیسک فروختند. او متمرکز است. Verisk همچنین دادههای دریافتی خود را به شرکتهای بیمه تحویل میدهد تا نرخ ریسک را بر این اساس تنظیم کنند.
غافلگیرکننده ترین قسمت این ماجرا مبلغ بسیار ناچیزی است که خودروسازان بابت فروش این داده ها دریافت کردند. Verisk تنها 25920 دلار به این شرکت پرداخت تا به بیش از چهار سال داده برای 97000 خودروی هوندا دسترسی داشته باشد. یعنی هر ماشین 26 سنت! شرکت کرهای هیوندای در ازای فروش اطلاعات بیش از یک میلیون خودرو در طول 6 سال، یک میلیون دلار دریافت کرد و جنرال موتورز از ارائه تعداد به دست آمده خودداری کرد. سناتور آمریکایی تایید می کند که اطلاعات بیش از 8 میلیون خودرو تاکنون فروخته شده است.
او در نامه خود نوشت: «شرکت ها نباید داده های آمریکایی ها را بدون اجازه آنها بفروشند. این واقعاً توهین آمیز برای خودروسازان است که ده ها هزار دلار از محصولات خود را بفروشند و سپس با فروش اطلاعات شخصی مشتریان خود چند دلار به دست آورند.
اگرچه مشتریان هوندا و جنرال موتورز قبل از فروش اطلاعات شخصی مورد بررسی قرار گرفتند، اما وایدن آن را فریبنده می داند. از سوی دیگر تمامی خودروهای هیوندای که به اینترنت متصل بودند اطلاعات خود را در اختیار Verisk قرار دادند.
تنها خبر خوب این است که گروه Verisk بیش از یک ماه به کار خود ادامه نداد. اما حتی با این شرایط، سناتورهای آمریکایی خواستار تحقیقات بیشتر توسط کمیسیون تجارت فدرال در مورد دسترسی و استفاده از اطلاعات شخصی کاربران هستند. آیا این سیاست فروش داده برای شرکت هایی که خدمات رایگان ارائه می دهند نیست؟
اغتشاشات به قیمت جان مسافران
حتی اگر این اطلاعات توسط خودروسازان و شرکای آنها فاش نشود، باید در نظر داشت که راه های دیگری برای هک و به دست آوردن این اطلاعات وجود دارد.
خودروهای امروزی را می توان به برنامه های موسیقی مورد علاقه رانندگان مرتبط کرد یا در مورد تصادف احتمالی در نقطه کور هشدار داد. البته، این ویژگیها شگفتانگیز هستند، اما در عین حال، نگرانیهای امنیتی و ایمنی جدیدی را نیز به همراه دارند که ما تازه در حال درک آنها هستیم. فناوریهای ارزانقیمتی وجود دارند که میتوانند خودروهای لوکس را در چند ثانیه به سرقت ببرند و حتی خودروسازان نیز میتوانند اطلاعات زیادی را از صاحبان خودرو دریافت کنند. اکنون گزارش شده است که محققان راهی جدید برای هک کردن سیستم رادار خودروها یافته اند.
مهندسان دانشگاه دوک دریافتهاند که میتوان سیستم رادار خودرو را به گونهای هک کرد که آن را از دست داد. مهندسان این دانشگاه از روش هک خود برای مخفی کردن وسیله نقلیه دیگری که به خودروی هک شده نزدیک می شود، استفاده می کنند.
به گفته محققان، هیچ دو خودرویی از پارامترهای راداری یکسان بهره نمی برند، اما سیستم هک جدید می تواند آنها را در کمتر از یک ثانیه شناسایی کند. هنگامی که این سیستم پارامترها را شناسایی کرد، امکان ارسال سیگنال به سیستم راداری قربانی برای فریب دادن او وجود خواهد داشت. مهندسان این تحقیق را بر روی سیستم های رادار واقعی برای خودروهایی که با سرعت بالا در بزرگراه حرکت می کنند انجام دادند.
این فرآیند یا در یک ماشین در حال حرکت یا در یک ماشین پارک شده در کنار خیابان بررسی شد. سیستم هک مورد بحث می تواند باعث شود خودرو فکر کند که خودروی دیگری به طور ناگهانی در حال تغییر مسیر است. از آنجایی که خودروسازان بسیاری از ویژگی های کمک راننده مبتنی بر رادار را توسعه داده اند، احتمال هک و جعل آنها می تواند منجر به تصادف یا حملات دیگری در آینده شود. مدیر پروژه میروسلاو باجک می گوید که سیستم هک جدید می تواند باعث اختلال در عملکرد سیستم کروز کنترل تطبیقی شود.
این سیستم باعث می شود ماشین شما فکر کند که ماشین مقابل شما در حال شتاب گرفتن است در حالی که واقعاً این اتفاق نمی افتد. این سناریوها خطرناک به نظر می رسند. پس باید از آنها مراقبت کنید.
منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/250312/%D8%AF%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88