در سال گذشته 99 هزار تخلف روکش پلاک موتورسیکلت کشف شد

پلیس می گوید برخورد با موتورسواران متخلف یکی از درخواست های اهالی از پلیس بوده است. آمارها نیز حکایت از آن دارد که آمار تصادفات موتورسیکلت بسیار زیاد است و به همین دلیل پلیس باید برای نجات جان مردم این طرح را اجرا کند.

2000 موتورسیکلت زیره در سال جاری توقیف شد!

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از اجرای موفقیت آمیز طرح 10 ساماندهی موتورسواران در پایتخت خبر داد و گفت: از زمان اجرای این طرح در زمستان سال گذشته تاکنون بیش از 900 هزار متخلف موتورسیکلت شناسایی و به اجرا در آمده اند. .

سرهنگ فیروز کشیر در پاسخ به این سوال که این طرح به چه تخلفاتی می پردازد؟ وی گفت: در این طرح به تخلفات رانندگان موتورسیکلت از قبیل عدم استفاده از کلاه ایمنی، تردد در خطوط شخصی، رانندگی در جهت مخالف و حمل بار غیرعادی رسیدگی می شود.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با اشاره به آمارها ادامه داد: در سه ماهه پایانی سال گذشته که این طرح آغاز شد، بیش از 441 هزار پرونده انتظامی با موتورسیکلت انجام شد. طی سه ماهه نخست سال جاری بیش از 521 هزار پرونده انتظامی اجرا شد که نسبت به سال گذشته 16 درصد افزایش داشته است. سال گذشته 14 هزار دوچرخه خاکی توقیف و 25 هزار موتورسیکلت در ساعت متوقف شد. امسال 2000 دستگاه در زمین توقیف و 29000 دستگاه به صورت شبانه روزی متوقف شد. در مجموع می توان گفت از زمان اجرای طرح 10 تاکنون بیش از 900 هزار دستگاه موتورسیکلت اجرا شده است.

بخوانید:  موشکافی شکست واردات خودروهای اقتصادی

وی با اشاره به تخلفات پلاکی افزود: طی سال گذشته 99 هزار فقره تخلف در پلاک خودروها کشف و 5 هزار دستگاه موتورسیکلت توقیف شد. این تخلف در سال جاری نیز توسط 83 هزار دستگاه موتورسیکلت صورت گرفته و 195 دستگاه نیز به همین دلیل توقیف شده است.

افزایش 20 درصدی تردد در خطوط خصوصی

جانشین رئیس اجتماعی و فرهنگی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ ادامه داد: با اجرای این طرح و بر اساس آمار، پوشش پلاک خودروها 33 درصد کاهش یافت. همچنین کشف 29 درصد و حمل کالاهای غیر سنتی 20 درصد کاهش داشته است. اما متاسفانه تردد در خطوط شخصی همچنان ادامه دارد و 20 درصد افزایش یافته است.

کاشیر به اجرای طرح موتورسیکلت اشاره کرد و گفت: این طرح همچنان در حال اجراست و آموزش همکارانم به عنوان موتورسوار ادامه دارد. در سه ماهه آخر سال گذشته 43 هزار نفر و در سه ماهه جاری امسال 37 هزار نفر در این طرح آموزش دیده اند.

وی درباره بار غیر متعارف حمل موتورسواران نیز خاطرنشان کرد: متأسفانه شاهد بوده ایم که برخی موتورسواران موتورسیکلت را با بارهای بزرگ مانند کامیون بارگیری می کنند در حالی که این کار خلاف قانون بوده و منجر به واژگونی آن می شود.

بر اساس ماده 168 آیین نامه، راکبان موتورسیکلت مجاز به حمل بار غیرعادی نیستند، لذا با این موضوع نیز برخورد می شود. به گفته معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ در سال گذشته حدود 4 هزار پرونده و در سال جدید حدود 5 هزار پرونده با این تخلف برخورد شد.

بخوانید:  چرا سود مونتاژکاران از دو خودروساز بزرگ کشور بیشتر است؟

طرح صدور گواهینامه رانندگی یک روزه برای موتورسواران ادامه دارد

وی با اشاره به علت مرگ اکثر رانندگان موتورسیکلت افزود: بر اساس ماده 164 آیین نامه راهنمایی و رانندگی، رانندگان و سرنشینان هر نوع موتورسیکلت یا دوچرخه باید هنگام رانندگی از کلاه ایمنی استفاده کنند تا پلیس با این تخلف برخورد کند. متأسفانه 70 درصد مرگ و میر موتورسواران به دلیل ضربه شدید به سر ناشی از عدم استفاده از کلاه ایمنی است.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ ادامه داد: سال ها گذشت تا پلیس راهور با اقدامات فرهنگی و اجرای طرح های مختلف، استفاده از کمربند ایمنی را برای رانندگان نهادینه کرد.

لذا اجرای این طرح 10 تا نهادینه شدن رعایت اصول ایمنی و استفاده از کلاه ایمنی استاندارد توسط موتورسواران ادامه خواهد داشت.

چندی پیش رئیس پاسگاه گواهینامه پلیس راهور فرجا نیز اعلام کرد که طرح صدور گواهینامه رانندگی یک روزه برای موتورسواران فاقد گواهینامه همچنان ادامه دارد.

سرهنگ احمد کرمی اسد با اشاره به اینکه این طرح برای افرادی که موتورسیکلت دارند اما گواهینامه ندارند در نظر گرفته شده است. وی افزود: سایر افرادی که موتورسیکلت ندارند نمی توانند در این طرح شرکت کنند و باید در ۲۱۰ مرکز آموزشی سراسر کشور ثبت نام کنند. اگر موتورسیکلت به نام پدر خانواده باشد؛ کودک می تواند در این طرح شرکت کند.

متقاضیان واجد شرایط می توانند با مراجعه به سایت آموزشگاه موتور سیکلت ایرانیان در این سامانه به صورت مستقل ثبت نام کنند و احراز هویت به صورت سیستمی انجام می شود. سپس افراد باید مدارک و مشخصات موتورسیکلت را وارد کنند.

بخوانید:  بالا یا پایین گره کلاچ L باشد. کدام یک خوب است

پس از انجام تمامی مراحل، پیامکی برای متقاضی ارسال می شود مبنی بر اینکه پلیس ظرف 24 ساعت آینده وضعیت را به وی اطلاع خواهد داد.

وی به هزینه اخذ گواهینامه اشاره کرد و افزود: هزینه آموزش، آزمون و صدور گواهینامه به 2 میلیون تومان نزدیک شد اما این رقم در سطح استانداری اعلام شد و هر فرمانداری با سایر استانداری ها متفاوت است، اما در این طرح فقط 570 هزار تومان دریافت می کنیم و این عدد متغیر نیست.

منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/249674/%D8%B3%D8%A7%D9%84-%DA%AF%D8%B0%D8%B4%D8%AA%D9%87-%DB%B9%DB%B9-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D8%AE%D9%84%D9%81-%D9%BE%D9%88%D8%B4%D8%B4-%D9%BE%D9%84%D8%A7%DA%A9-%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%B3%DB%8C%DA%A9%D9%84%D8%AA-%DA%A9%D8%B4%D9%81-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA