پس از آن سوئد (33%)، ایسلند (31%)، هلند (24%) و دانمارک (21%) در رتبه های بعدی قرار دارند. این رقم در فنلاند 18 درصد بود که نشان می دهد کشورهای اسکاندیناوی بهترین عملکرد را در دور شدن از انرژی سوخت های فسیلی دارند. سهل انگاری در موضوع آلودگی هوا خطر بزرگی برای انسان به همراه دارد، زیرا هوایی که از بدو تولد تنفس می کنیم می تواند بر سلامتی ما تأثیر جدی بگذارد. اما تاثیر توسعه خودرو و حمل و نقل برقی در شهرهای بزرگ کشور از جمله تهران بر کنترل آلودگی هوا چیست؟
رئیس گروه مطالعات حمل و نقل و ترافیک مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اشاره به مطالعات دانشگاه هاروارد در زمینه برق رسانی حمل و نقل گفت: برق رسانی حمل و نقل می تواند سالانه 170 هزار مرگ زودرس ناشی از آلودگی هوا را در سراسر جهان کاهش دهد. با توجه به این آمار و مزایا، توسعه و گسترش زیرساخت های لازم برای استفاده از خودروهای برقی و حمل ونقل عمومی در شهرهای بزرگی مانند تهران یکی از مهم ترین و اولویت های اصلی بهبود کیفیت هوا و حفظ محیط زیست است.
امکان تامین 25 درصد انرژی الکتریکی از منابع تجدیدپذیر
وی در خصوص جایگزینی موتورهای احتراقی با موتورهای الکتریکی گفت: این فرآیند نیازمند فناوری هایی مانند فناوری ذخیره انرژی، فناوری شارژ باتری و البته تامین برق دستگاه های الکتریکی است. روش های تامین برق بسیار متنوع است و امروزه امکان تبدیل بسیاری از انرژی ها به انرژی الکتریکی وجود دارد.
استفاده از سیستم های ذخیره سازی انرژی مانند باتری های بزرگ یکی از راهکارهای پیشنهادی برای تامین انرژی خودروهای برقی در نظر گرفته شد که می توانند انرژی را در زمان های کم بار در شبکه برق ذخیره کرده و در زمان پیک مصرف، آن را تامین کنند. این روش ها می توانند به کاهش فشار روی شبکه برق و افزایش پایداری منابع تغذیه کمک کنند.
چندی پیش مدیرعامل شرکت پایش کیفیت هوای تهران درباره تاثیر خودروهای برقی در کاهش آلودگی هوا نیز اظهار داشت: خودروهای برقی تاثیر انکارناپذیری در کاهش آلودگی هوا دارند و شهرداری تهران تنها به دنبال این موضوع نیست. همه کشورهای توسعه یافته در تلاش هستند تا به این مهم دست یابند علاوه بر موضوع آلودگی هوا، موضوع انتشار گازهای گلخانه ای و افزایش گرمایش زمین نیز یکی از موضوعاتی است که کشورهای مختلف هر ساله در قالب جام به آن می پردازند. اجلاس سران.
در جام حذفی سال گذشته تمرکز بر روی موضوعات کلیدی مانند جابجایی از سوخت های فسیلی با برنامه ریزی صحیح بود و استفاده از خودروهای برقی یکی از اصلی ترین راهکارها محسوب می شود. وی افزود: بسیاری از کشورهای پیشرفته به دنبال برقی شدن خودروها هستند و بر همین اساس قرار است از سال 2030 خودروهای فسیلی ممنوع شود و این معضل در کشور ما که بیش از سایرین از آلودگی هوا رنج می برد را باید یکی از اصلی ترین مشکلات دانست. راهکارهایی برای مدیریت و کاهش آلودگی هوا به عنوان مثال، اکثر خودروهایی که در حال حاضر در تهران تردد می کنند، فرسوده، قدیمی، آلاینده محسوب می شوند و آلاینده های بسیار بیشتری نسبت به خودروهای مشابه تولید می کنند.