عدم تعادل انرژی در تمام حامل های انرژی مشاهده می شود. در حالی که مشکل عدم رعایت فقط به برق محدود نمی شود، بلکه در مورد بنزین، گازوئیل و گاز نیز ظاهر می شود. با توجه به اینکه بیشتر به این مبحث مربوط به گاز در فصل سرما علاقه مندیم. روزانه حدود 800 میلیون مترمکعب گاز تولید می شود و در هوای سرد مصرف گاز تنها در بخش خانگی به بیش از 600 میلیون مترمکعب می رسد و در نتیجه گاز کافی برای استفاده در نیروگاه و صنعت نداریم. بخش ها
همین امر در مورد برق نیز صدق می کند. همه ما می دانیم که 90 درصد تولید برق به گاز وابسته است و در نتیجه از آنجایی که امکان گازرسانی نیروگاه ها برای تولید برق کافی نیست، مجبور به روی آوردن به گازوئیل و مازوت هستیم. از سوی دیگر در استفاده از نفت کوره و گازوئیل در نیروگاه ها با مشکل مواجه خواهیم شد، در حالی که حمل و نقل گازوئیل بسیار مشکل است، این ماده نیز با عدم تعادل و کمبود مواجه است. سوخت گازوئیل نیز آلودگی های زیادی ایجاد می کند و همه این شرایط استفاده و تولید برق را با چالش مواجه کرده است.
مصرف روزانه بنزین حدود 126 میلیون لیتر است در حالی که تولید روزانه کشور تنها حدود 120 میلیون لیتر است. میزان تولید و مصرف گازوئیل تقریباً برابر و حدود 110 میلیون لیتر در روز است.
در همه حامل های انرژی با بحران مواجه هستیم، نه به دلیل ناهماهنگی این بحران روز به روز عمیق تر می شود و دلیل آن چیزی جز این نیست که در همه حامل های انرژی شاهد افزایش تقاضا هستیم، بلکه در بخش تولید است. افزایشی در میزان تولید وجود ندارد.
از طرفی با توجه به اینکه در شرایط فعلی با عدم تعادل گاز مواجه هستیم، ساخت نیروگاه حرارتی راه حل این چالش نیست و راه حل ما انرژی های تجدیدپذیر است. بنابراین یکی از الزامات جبران عدم تعادل در برق، استفاده از فناوری های جدید است که هر ساله با تقاضای 6 درصدی برق مواجه هستیم که به موازات آن تولید باید افزایش یابد.
از نظر تولید باید نیروگاه های جدید احداث شود، اما بررسی ها نشان می دهد که ظرفیت نیروگاه ها در کشور در سال گذشته 1.7 درصد افزایش یافته است، یعنی در بخش تولید و تقاضا عقب هستیم اما با فرض ساخت نیروگاه ها نیروگاه های حرارتی جدید هنوز مشکلی به نام تغذیه وجود دارد و به همین دلیل نیاز به بررسی در بخش تولید داریم.