رشد 10.5 درصدی در تولید تراکتور و دروگر
انتشار: آذر 24، 1403
بروزرسانی: 27 خرداد 1404

رشد 10.5 درصدی در تولید تراکتور و دروگر



خودروهای کشاورزی یکی از معدود بخش های خودروسازی کشور است که از بومی سازی بالایی برخوردار است و سهم زیادی در تامین نیاز این خودروها برای ناوگان کشاورزی کشور دارد. با این حال، در سال های اخیر، کمبودی در این زمینه وجود داشته است که منجر به افزایش فرسایش در این بخش شده است. اما در سال گذشته برخی اخبار حاکی از آن است که سازندگان داخلی برنامه هایی برای افزایش تولید در این بخش دارند و موفق به افزایش تولید این خودروها شده اند.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی وزارت امنیت، تولید تراکتور و دروگر طی هفت ماهه امسال بیش از 10 درصد در کشور افزایش یافته است. آماری که در کنار حمایت دولت از متقاضیان این خودروها و اعطای تسهیلات به خریداران تراکتور و دروگر می تواند امیدی به نوسازی ناوگان کشاورزی کشور، افزایش بهره وری و کاهش ضایعات کشاورزی داشته باشد. اما نگاهی به وضعیت صادرات این خودروها و آزادسازی واردات برخی از مدل های کارکرده نشان از نامطلوب بودن وضعیت بازار دارد که ممکن است موجب سردرگمی متقاضیان واقعی این خودروها شود.

تولید 21 هزار و 430 دستگاه تراکتور و دروگر طی هفت ماهه امسال

مدیرکل صنایع ماشین آلات و تجهیزات تولیدی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در هفته نخست امسال 21 هزار و 430 دستگاه تراکتور و دروگر در کشور تولید شد که نسبت به سال گذشته حدود 10.5 درصد رشد نشان می دهد. ابوذر جمشیدوند ادامه داد: در هفت ماهه سال 1402 هجری قمری حدود 19 هزار دستگاه تراکتور از انواع مختلف در کشور تولید شد که این تعداد در مدت مشابه سال جاری به بیش از 21 هزار دستگاه تراکتور رسید.

وی به آمار تولید کمباین اشاره کرد و تاکید کرد: در این مدت 430 دستگاه کمباین در کشور تولید شد که این تعداد در مدت مشابه سال گذشته به حدود 395 دستگاه رسید. جمشیدوند افزود: در صورت پرداخت به موقع تسهیلات به کشاورزان، سرعت نوسازی مکانیزاسیون و استفاده از ماشین آلات جدید در اختیار کشاورزان قرار می گیرد و تولید در بخش ماشین آلات کشاورزی رشد بیشتری خواهد داشت.

افزایش تولید تراکتور و دروگر به سمت صادرات سوق داده شده است

اگرچه نیاز به ناوگان کشاورزی در کشور زیاد است اما بخشی از تولید این خودروها صرف صادرات می شود. بر اساس آخرین آمار اعلام شده در خصوص نیاز ناوگان کشاورزی به این خودروها، کمبود این خودروها بیش از 70 هزار کشاورز در صف دریافت تراکتور هستند و تولیدکننده اصلی داخلی تنها قادر به تامین نیمی از این خودروها است. یعنی 35000 واحد در سال. این در حالی است که ابوذر جمشیدوند چندی پیش اعلام کرد که رشد تولید تراکتور و دروگر در کشور باعث افزایش حدود 10 درصدی صادرات برخی ماشین آلات کشاورزی شده است. بنابراین عمده این افزایش تولید در واقع صرف صادرات می شود و سهم زیادی نصیب مصرف کننده داخلی نمی شود.

واردات چند مدل دروگر و تراکتور دست دوم

از سوی دیگر امید می رفت بخشی از نیاز کشور به ماشین آلات کشاورزی از طریق واردات تامین شود تا سرعت نوسازی این ناوگان افزایش یابد و با توسعه انواع این خودروها، بازار بهبود یابد. . شما از انحصارگرایی فاصله خواهید گرفت و به سمت رقابت خواهید رفت.

بر این اساس، دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت امنیت ماه گذشته بخشنامه واردات برخی ماشین آلات کشاورزی مستعمل از جمله کمباین پنبه، چغندر قند، سیب زمینی، گوجه فرنگی، ذرت، بیلر سنگین و تراکتور کشاورزی را صادر کرد. 120 اسب بخار و ویبره هاروستر به گمرک آزاد شد. بر اساس این بخشنامه همچنین با واردات انواع ماشین آلات کشاورزی مستعمل بدون در نظر گرفتن سقف واردات سالانه به شرط دریافت خدمات پس از فروش، تاییدیه سازمان ملی استاندارد ایران و رعایت سایر استانداردهای ثبت درخواست موافقت شد. به طور کلی


تحول در اقتصاد. نتیجه نوسازی ناوگان ماشین آلات کشاورزی

فرسودگی ماشین آلات کشاورزی در کشور تاثیر زیادی بر محصول این بخش می گذارد تا جایی که گفته می شود عامل اصلی هدر رفت و هدر رفت محصولات کشاورزی فرسودگی تراکتورها، دروگرها و سایر ماشین آلات این بخش است. .

در این راستا تصمیمات بی نتیجه در صنعت و بازار خودروهای کشاورزی باعث شده تا مصرف کنندگان واقعی نتوانند به وسیله نقلیه مورد نظر دسترسی داشته باشند. افزایش تولید، توسعه صادرات با وجود تقاضای داخلی و واردات نمونه های کارکرده می تواند این ناوگان را در وضعیت خطرناک تری قرار دهد.

این تصمیمات در حالی است که 50 درصد کمباین ها و تراکتورهای کشور به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی فرسوده و بیش از 13 سال قدمت دارند که مشکل اساسی در برداشت غلات است. وی همچنین بیان کرد: از 20 هزار کمباین در بخش غلات، 13 هزار دستگاه بالای 13 سال سن دارند.

وی همچنین تاکید کرد: در صورت نوسازی ناوگان ماشین آلات کشاورزی شاهد تحول بزرگی در اقتصاد کشور خواهیم بود.



منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/252207/%D8%B1%D8%B4%D8%AF-%DB%B1%DB%B0-%DB%B5-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%AA%D9%88%D8%B1-%D9%88-%DA%A9%D9%85%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D9%86