قیمت نسخه تولیدی این خودرو قرار است به 120 هزار دلار برسد که نسبت به خودروهای قبلی جگوار با احتراق داخلی گرانتر خواهد بود. به همین دلیل، جگوار تخمین می زند که می تواند تنها 10 تا 15 درصد از مشتریان فعلی خود را در دوره جدید حفظ کند. این مهمترین مشکل جگوار است. این برند در سال های اخیر مشتریان زیادی نداشته است، زیرا جگوار تنها 8348 خودرو در آمریکا فروخته است که نسبت به سال 2024 کاهش 80 درصدی را نشان می دهد.
در مقام مقایسه، مرسدس بنز و ب ام و حدود 40 برابر بیشتر در ایالات متحده خودرو فروختند. فروش این برند بریتانیایی در سراسر جهان در سال 2023 تنها 64 هزار دستگاه بوده است. اشتباه رقابت با مرسدس بنز و ب ام و باعث شد که جگوار حتی از برندهای نوظهوری مانند جنسیس عقب بماند. علاوه بر این، عوامل دیگری مانند شهرت ضعیف برای قابلیت اطمینان، طراحی های کم رنگ، تغییر مالکیت و استراتژی های نادرست، نقش عمده ای در شکست جگوار داشتند.
تغییر در مشتریان هدف
تخصص اصلی جگوار تولید خودروهای سدان و اسپورت بود که در بازار کراس اوورها محبوبیتی نداشتند و البته برند خواهر این شرکت یعنی لندروور با عرضه انواع SUV ها جایی برای جگوار نگذاشت. دوران خوب جگوار به پایان رسیده است و محصولات احتراق داخلی دیگر جواب نمی دهند.
به همین دلیل، این برند کارخانه های خود را تعطیل می کند تا در سال 2026 عصر جدیدی را آغاز کند. نمایندگی های این برند در ایالات متحده که به 120 کاهش یافته است، سال آینده را صرف فروش موجودی خواهند کرد. با این حال، آینده برای جگوار روشن به نظر نمی رسد.
به گفته Rawdon Glover، مدیرعامل جگوار، میانگین قیمت محصولات آینده این برند از 60000 دلار امروز به حدود 120000 دلار افزایش خواهد یافت. سوال بزرگ این است: چرا افراد ثروتمند باید مبلغ شش رقمی را برای جگوار برقی خرج کنند؟
بررسی بازار خودرو نشان می دهد که در بازه قیمتی بالای 100 هزار دلار خریدار بسیار کم است و برند ضعیفی مانند جگوار به سختی مشتری پیدا می کند. اگر آمار فروش خودرو را بر اساس قیمت نمودار کنیم، از کاهش شدید فروش پس از مرز 100000 دلار شگفت زده خواهید شد.
معدود خریداران این بخش از بازار نیز مستقیماً به خودروهای احتراق داخلی معروف مانند مرسدس بنز کلاس G، کلاس S، پورشه 911 و رنج روور روی می آورند. وقتی مردم ماشین های 60000 دلاری شما را نمی خرند، فروش مدل های 120000 دلاری دیوانه کننده است. با این حال، جگوار، مانند بسیاری از برندهای قدیمی، مسیر فعلی خود را با سوخت های فسیلی به عنوان بن بست می بیند.
در حال حاضر، کل صنعت خودرو، از برندهای لوکس مانند مرسدس بنز گرفته تا جنرال موتورز، دریافته اند که بهتر است خودروهای کمتری با قیمت بالاتر تولید کنند تا اینکه برای گردش مالی بالا و سهم بازار تلاش کنند. به همین دلیل، جگوار فروش جهانی فقط 50000 دستگاه را برای دوره جدید خود هدف قرار داد که بیش از نیمی از 130000 دستگاهی است که در دوره اوج خود در سال 2002 تحت مالکیت فورد به فروش رساند. به گفته گلاور، جگوار با این میزان فروش می تواند درآمد خوبی به دست آورد.
طراحی برای حفاظت
تنها برگ برنده جگوار در این مسیر جدید، جری مک گاورن است که یکی از موفق ترین طراحان معاصر محسوب می شود. به لطف او، امروزه بسیاری از مردم حاضرند بیش از 200 هزار دلار برای نسخه های پرچمدار رنج روور بپردازند. مک گاورن، که رئیس استودیوی طراحی جگوار-لندروور است، عقب نشینی نمی کند و بر اساس تاریخچه ای که از او داریم، ممکن است بتواند جگوار را به موفقیت برساند، اما با این وجود، جگوار ممکن است همچنان از صدر جدول سقوط کند. . از چاله تا چاه، زیرا شواهد نشان می دهد که ثروتمندان ترجیح می دهند به خودروهای بنزینی روی بیاورند.
به عنوان مثال، فروش جهانی پورشه تایکان در سال 2024 تا 50 درصد کاهش یافت و مرسدس EQS با قیمتی بین 105000 تا 130000 دلار نتوانست توجه خریداران سنتی مرسدس بنز احتراق داخلی را به خود جلب کند. با وجود عملکرد چشمگیر، کارایی و برد پیشرو در صنعت، سدان Aero نتوانست کاری را که مدل S برای تسلا انجام داد، برای Lucid انجام دهد. وقتی پورشه، مرسدس و لوسید در بازار خودروهای برقی گران قیمت با هم دست و پنجه نرم می کنند، جگوار چه شانسی دارد؟
سوال بعدی توانایی این برند برای کسب درآمد از طریق پلت فرم الکتریکی خودران JEA است. آیا جگوار می تواند به اندازه کافی اتومبیل بفروشد تا با لندرور برابری کند و سرمایه گذاری را توجیه کند؟ البته جگوار از اشتباه بزرگ لوسید درس نگرفت. این شرکت آمریکایی برای اولین بار با یک سدان به جای SUV وارد بازار شد و جگوار قصد دارد عصر جدید خود را با خودروی چهار در GT مشابه سدان آغاز کند در حالی که آمریکایی ها فقط SUV می خواهند.
امید به هند
البته این همه خبر بد برای جگوار نیست. در حالی که برندهای جدیدی مانند Lucid و Rivian هنوز به سوددهی نرسیده اند و با سرمایه عربستان و فورد همچنان میلیاردها دلار خرج می کنند. جگوار به عنوان حامیان مالی وابسته، هیچ مشکلی با تامین مالی، مهندسی و منابع ندارد. تاتا، شرکت مادر جگوار، قدرتمندترین شرکت در هند است و جگوار لندرور در سال مالی گذشته به رکورد جدید درآمد 36.3 میلیارد دلاری دست یافت.
سود 2.75 میلیارد دلاری این شرکت در سال گذشته بالاترین میزان از سال 2015 بوده است. مسلماً 100 درصد این سود و درآمد به لندرور برمی گردد. در واقع، از زمانی که فورد 16 سال پیش این دو برند بریتانیایی را به تاتا فروخت، لندرور جگوار را مانند یک گربه بیمار حمل کرده است.
به هر حال، نام جگوار هنوز از هر استارتاپی مشهورتر است. در بین مردم عادی، بسیاری هنوز نمی دانند لوسید و ریویان چیست، اما جگوار را همه می شناسند. در فرهنگی که هنوز به برندها وسواس دارد، این شهرت بسیار ارزشمند خواهد بود. جگوار با تکیه بر این پایه ها، قصد دارد به اولین برند لوکس قدیمی تبدیل شود که مجموعه ای از وسایل نقلیه تمام الکتریکی دارد، در حالی که بیشتر خودروسازان از برنامه های برقی سازی خود عقب نشینی کرده اند.
پس بیایید اکنون قضاوت نکنیم و امیدوار باشیم که این برند شکوه سابق خود را بازیابد.