باید ماموریت ویژه ای برای شرکت ها و موسسات دولتی تعیین شود تا به دولت در زمینه فرامرزی کمک کنند. فلسفه وجودی شرکت مادر تخصصی سرمایه گذاری خارجی ایران، کمک به نظام در شرایط سخت، اما وجود شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران است. در صحنه بین المللی، این نباید به فعالیت موثر بخش خصوصی در خارج از کشور آسیب برساند.
باید از تاثیر تحریم هایی که طی چند سال گذشته برخی صنایع کشور را هدف گرفته بر عملکرد شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران، قدردانی و درک درستی داشت.
با توجه به اینکه بسیاری از شرکتهای دولتی فعال در صحنه بینالمللی با تحریمهای غرب شناسایی شدهاند، با تغییر رویکردها در این حوزه، منافع کشور در فراسوی مرزها به بهترین شکل تامین میشود. شرایط کنونی بیانگر این واقعیت است که ما بیشتر از اینکه از فرصتهای ایجاد شده توسط تحریمها استفاده کنیم، از تهدیدات آن در اکثر حوزههای تولیدی آسیب دیدهایم.
بیشتر صنایع بزرگ کشور، مانند خودروسازان بزرگ، شرکتهای خصوصی بودند و در مدیریت خصوصی دوگانه دولتی مشارکت داشتند، به همین دلیل برخی از سیاستمداران این گروهها برخی کرسیها را در اختیار داشتند.
باید مراقب بود که این گونه شرکت ها به حیاط خلوت سیاستمداران برای تصاحب مناصب و مناصب تبدیل نشوند و بدین منظور با بررسی اساسنامه این شرکت ها می توان فضا را برای بهبود عملکرد آنها فراهم کرد.
صنایع کشور نباید مزیت رقابتی خود را در منطقه نادیده بگیرند. اکثر کشورهای همسایه برای تولید به کشورهای دیگر وابسته هستند و ما می توانیم در این معاملات نقش داشته باشیم.
تمامی شرکت های دولتی باید با شناسایی مزیت های نسبی و سهم بسزایی در سیستم در شرایط تحریم، نقش خود را در بهبود تراز تجاری کشور ایفا کنند.
شرکت های وابسته به دولت به درستی و شاید نتوانسته اند در عرصه دیپلماسی اقتصادی موفق ظاهر شوند، با توجه به توصیه کارشناسان اقتصادی باید تلاش کنیم سند راهبردی مبتنی بر توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه تهیه کنیم که در صورت تحقق. شاهد ارتقای صادرات کشور و بهبود شرایط کشور خواهیم بود.
منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/250388/%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA%DB%8C-%D9%86%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%AD%DB%8C%D8%A7%D8%B7-%D8%AE%D9%84%D9%88%D8%AA-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D9%86%D8%AF