وی بر لزوم استفاده از صندلی کودک برای حفظ سلامت آنها تاکید کرد و گفت: این عامل می تواند منجر به آسیب جدی و حتی مرگ کودکان در تصادفات کم خطر شود، بنابراین استفاده از صندلی کودک ضروری است. در ادامه این موضوع را بررسی خواهیم کرد.
صندلی عقب ماشین امن ترین مکان برای کودکان است
معاون سابق فرهنگی اجتماعی و ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی پلیس راهور تاکید کرد: استفاده از صندلی کودک برای کودکان زیر 12 سال و قد زیر 135 سانتی متر الزامی است.
سرهنگ عینعلی جهانی با اشاره به علل مرگ و یا مصدومیت کودکان در تصادفات گفت: یکی از علل آسیب دیدگی کودکان عدم تامین صندلی کودک است. در اینجا به والدین می گویم که اگر صندلی کودک نخرند، احتمال آسیب دیدن فرزندانشان در تصادفات رانندگی بیشتر می شود.
سرهنگ جهانی با اشاره به اینکه برخی والدین گرانی این صندلی ها را دلیلی بر عدم خرید آنها می دانند، افزود: سوال من این است که آیا جان فرزند شما گرانتر است یا صندلی کودک؟ وی درباره افرادی که باید از صندلی کودک استفاده کنند، گفت: به طور کلی کودکان زیر 12 سال و یا کودکانی که قد آنها کمتر از 135 سانتی متر است باید از صندلی کودک استفاده کنند، زیرا بستن کمربند ایمنی نمی تواند بدن آنها را کاملاً روی صندلی ثابت نگه دارد. همچنین نشستن کودکان زیر 12 سال در صندلی جلوی خودرو ممنوع است.
همانطور که رئیس سابق پلیس راه استان اصفهان گفت: استفاده از صندلی کودک می تواند مرگ و میر کودکان در حوادث رانندگی را تا 51 درصد کاهش دهد. وی افزود: در کشور حوادث و سوانح رانندگی از علل مرگ و میر کودکان زیر پنج سال است.
وی صندلی کودک را عاملی مهم در کاهش مرگ و میر کودکان در تصادفات عنوان کرد و افزود: زانو زدن کودکان در هنگام تردد در تصادف دو خودرو از جهت مخالف بسیار خطرناک است. همچنین اگر سرعت خودرو 50 کیلومتر در ساعت باشد، کودک قابل کنترل نیست و کودک در 100 درصد مواقع با داشبورد و شیشه جلو برخورد می کند که یا منجر به صدمات بسیار جدی می شود و یا عواقب تصادف را در پی خواهد داشت. منجر به مرگ کودک شود.
رئیس سابق پلیس راهنمایی و رانندگی استان اصفهان با اشاره به لزوم استفاده از صندلی های مخصوص کودکان زیر 10 کیلوگرم گفت: محل مناسب برای کودکان بزرگتر، صندلی عقب است و استفاده از کمربند ایمنی برای آنها ضروری است زیرا پشتی صندلی ماشین امن ترین مکان برای کودکان هنگام رانندگی است.
کودکان؛ مظلوم ترین کاربران ترافیک
همانطور که سرهنگ ربیعی زباناخت رئیس اداره تصادفات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در این باره گفت: مادران با قرار دادن فرزندان خود در صندلی جلو خطر را می پذیرند و به این ترتیب از فرزندان خود محافظت نمی کنند زیرا جای کودک در صندلی است. صندلی عقب ماشین و در صندلی کودک.
وی همچنین تصریح کرد: کودکان به دلیل ویژگی های خاص خود یکی از آسیب پذیرترین گروه ها در برابر حوادث هستند و نمی توانند در شرایط خاص به درستی عمل کنند.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفت: تصادفات کودکان بسته به شرایط متفاوت است. زمانی که کودکان سرنشین خردسال داخل خودرو هستند، مهمترین وظیفه والدین این است که طبق ماده 220 آیین نامه راهنمایی و رانندگی از حمل و در آغوش گرفتن کودکان در صندلی جلو خودرو خودداری کنند، زیرا این رویه در این ماده قانونی ممنوع است. خیلی خطرناک بود
کارشناس تصادفات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ ادامه داد: سخت گیری و اصرار پلیس برای ننشستن و در آغوش گرفتن کودک در صندلی جلو به این دلیل است که وقتی مادری فرزندش را در آغوش می گیرد، متأسفانه هنگام وقوع تصادف، سر کودک حتی قبل از اینکه کودکش را در آغوش بگیرد، می افتد. کودک را در آغوش می گیرد سرش به شیشه ماشین برخورد می کند چون وزن مادر روی بچه می افتد و میزان جراحات دو برابر می شود.
وی همچنین به برخی آمارها اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه در دو ماهه نخست امسال دو کودک و نوجوان زیر 16 سال بر اثر تصادف جان خود را از دست دادند. سال گذشته 20 کودک و نوجوان 1 تا 16 ساله در تصادفات تهران جان باختند.
همچنین در اردیبهشت ماه کودکی هشت ساله در صندلی جلوی خودرو بود که متاسفانه کمربند ایمنی نبسته بود. در یک تصادف خسارات جزئی، این کودک به دلیل ترمز شدید با داشبورد برخورد کرد و سر این کودک به شدت آسیب دید.
به گفته رئیس اداره تصادفات پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، متاسفانه کودکان بیشترین آزار و اذیت کاربران ترافیکی را تشکیل می دهند چرا که همواره قربانی تصمیمات اشتباه و بی مسئولیتی والدین خود هستند. البته والدین نباید تسلیم خواسته های هر کودکی شوند، بلکه باید در درجه اول علایق فرزندان را در نظر بگیرند.