نقش بازدارنده پلاک سوم در سرقت خودرو و تخلفات راننده

قابلیت های هوشمند پنل سوم

رئیس پلیس راهور وراجا چند روز پیش در پاسخ به این سوال که طرح پلاک سوم چه زمانی اجرا می شود، گفت: پلاک سوم یک ویژگی هوشمند است که باید به خودرو اضافه شود، بنابراین نیاز به پلتفرم ها و الزاماتی دارد که وجود ندارد. در حوزه پلیس

سردار تیمور حسینی ادامه داد: این تغییرات باید در حوزه خودرو و همچنین فناوری اطلاعات ایجاد شود تا این ظرفیت و بستر برای اجرای پنل سوم ایجاد شود. توضیح مختصر در مورد پلاک سوم این است که در صورت نصب پلاک سوم بر روی خودرو، بدون نیاز به مشاهده پلاک، دستگاه خواننده ای که بتواند اطلاعات را بخواند، می تواند اطلاعات را از طریق فرستنده نصب شده بر روی خودرو دریافت کند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان فرجه گفت: این بستر هنوز در خودروها ایجاد نشده است و نمی توانم بگویم چه زمانی اجرایی می شود. اما اگر اجرایی و عملیاتی شود در بسیاری از موارد می تواند مفید واقع شود.

در واقع در تمامی امور از جمله سرقت خودرو و نوع رفتار پرخطر رانندگان می تواند عامل بسیار مهم و بازدارنده ای باشد. سردار حسینی تائید کرد: اگر خودروها در مأموریت‌هایی مانند اربعین یا نوروز و برنامه‌های تابستانی به این قابلیت مجهز شوند، می‌توانیم در حال حاضر تعداد و نوع خودروهایی که در هر محور تردد می‌کنند و با چه سرعتی بررسی کنیم.

در واقع از طریق این شماره پلاک می توانیم تمام اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آوریم. این بسیار مهم است و امیدواریم بتوانیم در اسرع وقت از این ویژگی استفاده کنیم.

بخوانید:  تخفیف های بزرگ و ویژه 5 محصول فونیکس (نوامبر 1403)

پلاک سوم سایر مشخصات خودرو را نشان می دهد

طبق ماده 13 آیین نامه راهنمایی و رانندگی مصوب 1383، به همراه یک جفت پلاک، پلاک سوم وسیله نقلیه باید به صورت برچسب توسط پلیس راهنمایی و رانندگی یا افراد مجاز توسط پلیس راهنمایی و رانندگی صادر شده و در جلو یا نصب شود. شیشه عقب خودرو این برچسب حاوی اطلاعات پلاک، تاریخ انقضای پلاک، کد واحد شماره گذاری و شماره می باشد.

پلاک سوم با اطلاعات جدید تولید و با هر بار تمدید اعتبار پلاک، واگذاری مالکیت و تعویض قطعات و رنگ اصلی خودرو، جایگزین پلاک سوم قبلی می شود. پلاک سوم باید به صورت دو نوار بر روی پلاک، زیر شیشه جلو و زیر آینه نصب شود که شامل اطلاعات شماره VIN و سایر اطلاعات مورد نیاز در اندازه مشخص (30 تا 90 کیلوبایت) در این نوار است. .

اطلاعات به صورت RFID در اختیار پلیس قرار می گیرد تا پلیس راهنمایی و رانندگی با ابزاری که در اختیار دارد این اطلاعات را بخواند و هویت اصلی مالک و خودرو را بداند که به دلیل اصالت در شناسایی خودروهای مسروقه بسیار موثر است. . دزدی خودرو باید ثابت شود در شرایط فعلی ملاک اصالت خودرو در صورتی که با اعمال قانون پلاک سوم، سایر مشخصات خودرو در تجهیزات پلیسی نمایان شود پلیس می تواند تایید کند که ماشین به سرقت رفته است.

برداشتن و نصب پلاک فیزیکی بستگی به ارز دارد

سال گذشته سردار کمال هادیانفر، رئیس وقت پلیس راهور وراجا درباره آخرین وضعیت طرح پلاک سوم گفت: نرم افزار آماده است و حتی تراشه آن نیز خریداری شده است. این طرح سال گذشته نرسید. زیرا این امر مربوط به چندین نهاد و سازمان است و نیازمند تعامل همه نهادها و سازمان های ذیربط است.

بخوانید:  نگاهی به کابین هوشمند و مجلل XTrim VX

رئیس پلیس راهور فرجا در آن زمان گفت: این برنامه اکنون آماده است و حتی تراشه نیز خریداری شده است. وی همچنین گفت: در حال حاضر برخی موارد غیر نظارتی وجود دارد که باید حل شود.

سردار هادیان فر افزود: برخی از رانندگان با وجود عدم حضور در محل نسبت به جریمه شدن معترض هستند. پس از بازرسی مشخص شد خودرویی با پلاک مخدوش تخلف کرده است. اجرای طرح سوم پلاک به جلوگیری از دستکاری پلاک و جرایم مرتبط با آن کمک می کند.

با توجه به صحبت های سردار هادیان فر فک و نصب پلاک فیزیکی، این وابستگی با اجرای طرح پلاک سوم قابل قطع است. چون نیازی به پلاک فیزیکی نیست. سالانه بیش از 5 میلیون پلاک جابه‌جا می‌شود و پلاک‌هایی که دیگر مورد نیاز نیستند، پس از یک سال وارد دستگاه خردکن می‌شوند و در نتیجه انرژی خود را از دست می‌دهند. پنل سوم از چنین حوادثی جلوگیری می کند.

وی درباره تولید تراشه نیز گفت: بخش بزرگی از فناوری این پلاک ها ایرانی است و تنها بخشی از این مدار پلاک باید بومی سازی شود. در این راستا برخی از شرکت های دانش بنیان با پلیس همکاری می کنند تا تولید پلاک به صورت 100 درصد بومی شود.

سردار هادیان فر تایید کرد: تست های مربوط به پلاک سوم در شهر آزمایشی انجام و تاییدیه ها و مجوزهای لازم از فرماندهی انتظامی کشور اخذ شد.

منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/250618/%D9%86%D9%82%D8%B4-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%BE%D9%84%D8%A7%DA%A9-%D8%B3%D9%88%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%B1%D9%82%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88-%D9%88-%D8%AA%D8%AE%D9%84%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86