به گزارش « اخبار خودرو »، رئیس شورای سیاسی در روزنامه «دنیای خودرو» در این باره نوشت:
با توجه به اینکه دولت چهاردهم در آینده نزدیک فعالیت خود را آغاز می کند و ممکن است تغییراتی در وزارت امنیت ایجاد شود، لازم دیدیم روند صعود و نزول صنعت خودرو ایران در سه دهه گذشته را به اختصار مرور کنیم تا بتواند در تصمیم گیری های مناسب تری در آینده کمک کننده باشد.
صنعت خودرو در ایران که حدود یک دهه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی توسط بخش خصوصی آغاز شد. پس از پیروزی انقلاب، دهه های مختلفی را پشت سر گذاشت.
ابتدا طبق بند ب قانون حمایت و توسعه صنایع ایران در اختیار دولت قرار گرفت. این تصمیم هر چند تحت تأثیر شور و نشاط انقلابی حاکم بر آن زمان بود، تصمیمی صحیح و پسندیده بود، اما با ادامه آن به تدریج از اهداف توسعه دور شد و به سرنوشت امروزی دست یافت که حتی امکان تحقق آن وجود ندارد. حل مشکلاتی مانند زیان های کلان انباشته، تورم بیش از حد نیروی انسانی و ... ذهنی نیست.
با نادیده گرفتن دهه اول و دهه دوم حضور ایران در جنگ هشت ساله با عراق، سه دهه گذشته را به اختصار بررسی می کنیم و به نقاط قوت، ضعف، فراز و نشیب آنها اشاره می کنیم:
دهه 1970 خورشیدی را می توان تنها دهه قابل قبول بر اساس عملکرد دانست، زیرا در این دهه صنعت قطعه سازی با توان اثباتی صنعتگران ایرانی و با تدوین و اجرای طرح X-7 (X)-7 ظهور کرد. خودروی سمند ایرانی توسط شرکت ایران خودرو تولید و عرضه شد، اما پس از آن به دلیل نداشتن استراتژی و استراتژی درست در محافل سیاست گذاری و مدیریت اجرایی، به حال خود رها شد. دستگاه ها
بر اساس عملکرد، دهه 80 را می توان آغاز فعالیت های بدون برنامه، بار در همه جهات، عمل سلیقه ای و ... دانست که دو پیامد آن بر علیه صنعت و توسعه زیان انباشته چند ده میلیاردی بود. تورم بیش از حد تومان و نیروی کار در دو واحد بزرگ خودروسازی. به نظر می رسد برنامه موثری برای رفع آن ارائه نشده و هیچ مسئولی مسئولیت آن را بر عهده نمی گیرد.
در دهه 1990 صنعت خودروی ایران به سمت چین چرخید و منحصراً چینی شد. بارزترین دلیل این وضعیت امروز این است که نیاز به بازنگری به وضوح احساس شده است.
با توجه به مفاهیم روشن فوق و از آنجایی که دولت چهاردهم به زودی آغاز به کار خواهد کرد، بر عهده وزیر صمت در دولت بعدی است که با برنامه ریزی علمی و تخصصی و اجرای دقیق تر؛ آزادسازی این صنعت بزرگ، ایجاد فرصت های شغلی از مشکلات موجود و جبران زیان ها در غیر این صورت، باید بنویسیم و بخوانیم:
چون سیاست او اشتباه است
و هر بار به بیداد می کند
نه، نه ما به اندازه چینی ها
ما از هوش و استعداد بهره مندیم
***
Applique یک روند بیش از نیم قرن است
کشور ما خودروساز نیست
ما هم همینطوریم که در دنیا باشیم
درود بر افرادی که ماشین سواری می کنند