وزارت امنیت دولت سیزدهم با لغو توقف واردات خودرو و واردات رسمی محصولات خارجی از سال 1402 واردکنندگان را ملزم به عرضه خودرو در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی کرد و تعیین قیمت خودروهای وارداتی را به سیاست خودرو واگذار کرد. سازنده، برخلاف رویه قبلی. به این ترتیب از سال گذشته ورود، تخصیص ارز، قیمت گذاری و در نهایت عرضه خودرو با نظارت دولت انجام شده است.
این در حالی است که دولت با هدف حمایت از مصرف کننده واقعی خودرو از یک سو قیمت محصولات وارداتی را تعیین و از سوی دیگر با هدف تنظیم بازار واردات و عرضه را نیز تحت کنترل خود قرار داده است. . در شرایط کنونی این روش باعث شده است که محصولات خارجی به جای اینکه در خیابان ها، راهروها و جاده ها ظاهر شوند، در نمایشگاه های پر زرق و برق خودرو بیشتر در معرض دید قرار گیرند و آن هم با قیمت های نجومی! با این حال وزارت حراست همچنان بر واردات خودروهای دولتی اصرار دارد و برای حفظ حقوق مصرف کننده و تنظیم بازار این روش را در پیش می گیرد.
از سوی دیگر ناکارآمدی واردات و عرضه خودروهای دولتی باعث شده تا برخی واردکنندگان ارتباط خود را با دولت قطع کرده و به صورت مستقل برای ثبت نام و عرضه خودرو اقدام کنند. بر این اساس، برخی واردکنندگان، شیوه کنونی عرضه خودرو را به رانت در بازار واردات تعبیر می کنند و تاکید می کنند که وزارت امنیت واردکنندگان را به دلیل آنچه تاخیر در قیمت گذاری محصولات وارداتی و طولانی شدن روند عرضه مصرف کنندگان می نامند، مردد نگه داشته است.
از سوی دیگر با تخصیص ارز به برخی واردکنندگان، شرکت های کوچک از دایره شرکت های واردکننده خارج شدند. همه این شرایط باعث شد تا برخی واردکنندگان خودروهای خود را در سامانه یکپارچه به نمایش نگذارند و ثبت نام مصرف کننده را در دستور کار قرار دهند.
اگرچه مدیر طرح واردات خودرو این فروش خارج از سامانه را غیرقانونی و از سوی واردکنندگان متخلف توصیف کرد، اما واردکنندگان اذعان دارند که شرایط نابسامان اقتصادی کشور به ویژه روند صعودی نرخ ارز مانع از عرضه خودرو شده است. توسط دولت و مطابقت با قیمت گذاری. به همین دلیل، سیستم دیگر کارآمد نیست.
این اظهارات در شرایطی است که سامانه یکپارچه فروش خودروهای داخلی در سال 1403 منحل شد و عرضه خودرو به خودروسازان اختصاص یافت. با این حال، به نظر می رسد تا کنون شرایط برای راه حلی برای سیستم یکپارچه خودروهای وارداتی فراهم شده است و تغییر رویکرد فعلی، مانند آزادسازی بیشتر واردات و کاهش کنترل های نظارتی، می تواند راه حلی برای بهبود این موضوع باشد. نگرش.
در عین حال بازار خودرو شاهد روزهای پرنوسانی در فصل پاییز بود. بررسی ها حاکی از بازدهی 13.5 درصدی فروش خودرو در سه ماه گذشته است. علاوه بر اثرات افزایش 30 درصدی قیمت و اعلام کنترل واردات خودروهای برقی نو و کارکرده، آنچه برای عملکرد فصلی اهمیت دارد، جدایی نسبی بازار خودرو از نرخ ارز است. بازار خودرو کشور فصل پاییز را با نوسانات قیمت پشت سر گذاشت; به این ترتیب میانگین قیمت در پایان آذر ماه نسبت به ابتدای مهرماه شاهد رشد چشمگیری بود.
رشد 20 میلیون تومانی قیمت فونیکس اف ایکس
دیروز خودروهای داخلی از 1 تا 10 میلیون تومان افزایش و کاهش قیمت داشتند. شاهین اتوماتیک پلاس (1403) با یک میلیارد و 200 میلیون تومان افزایش 10 میلیون تومانی، پژو پارس TU5 (شیر برقی) (1403) با افزایش 8 میلیون تومانی به 988 میلیون تومان و تارا 6 دنده ای V1 پلاس (1403) با افزایش قیمت مواجه شد. 5 میلیون تومان به 878 میلیون تومان. در مقابل، داینا پلاس توربو (1403) با 10 میلیون تومان کاهش به یک میلیارد تومان، پژو 206 تیپ 2 (1401) با کاهش 6 میلیون تومانی به 650 میلیون تومان و پژو 207 پانوراما ارتقا یافته کاهش یافت. (1403). با کاهش 4 میلیون تومانی به 865 میلیون تومان رسید.
همچنین شاهد افزایش قیمت خودروهای مونتاژی از 5 به 20 میلیون تومان بودیم. فینیکس اف ایکس پریمیوم (1403) با 20 میلیون تومان افزایش به 2 میلیارد و 130 میلیون تومان، دیگنیتی پرستیژ (1403) با افزایش 20 میلیون تومانی به 2 میلیارد و 490 میلیون تومان و فینیکس تیگو 7 پرو پریمیوم (1403) به 2 میلیارد تومان رسید. 1 میلیون تومان جک S3 (1403)، افزایش 5 میلیون تومانی 1 میلیارد تومان. و 275 میلیون تومان، فونیکس آریزو 6 پرو (1403) با افزایش 5 میلیون تومانی به یک میلیارد و 600 میلیون تومان و لاماری اما (1403) با 5 میلیون تومان افزایش به یک میلیارد و 935 میلیون تومان رسید.
همچنین در بین خودروهای وارداتی نیز تنها 50 میلیون تومان شاهد کاهش قیمت دو مدل خودرو بودیم. ارزش هیوندای کرتا (2023) با 50 میلیون تومان افزایش به 3 میلیارد و 250 میلیون تومان و JAC MCO (2024) با افزایش 50 میلیون تومانی به 2 میلیارد و 800 میلیون تومان رسید.