پایداری آرم سایپا، نمادی از ثبات و اصالت
انتشار: آذر 21، 1403
بروزرسانی: 27 خرداد 1404

پایداری آرم سایپا، نمادی از ثبات و اصالت



برای شرکت ها، سن همیشه نمادی از ثبات و قدرت کسب و کار بوده است. به همین دلیل بسیاری از شرکت ها سعی می کنند نام و نشان خود را به عنوان نمادی از تاریخ و تاریخ پرافتخار به نمایش بگذارند. این در حالی است که اخیرا زمزمه هایی مبنی بر تغییر لوگوی گروه خودروسازی سایپا در برخی رسانه ها منتشر شده است که بر این اساس هرگونه تغییر در لوگوی گروه خودروسازی سایپا تکذیب شده است. در چهار دهه گذشته

لوگوی سایپا که به عنوان یکی از موفق ترین نمادهای طراحی شده در صنعت خودروسازی ایران شناخته می شود، با الهام از معماری اصیل ایرانی و توسط استاد زنده یاد مرتضی مامیز از بدو تاسیس این گروه خودروسازی طراحی شده است. این لوگو که بر اساس بنای تاریخی گنبد سرخ مراغه طراحی شده است، نمادی از پایداری، تحرک و گستره فعالیت این گروه صنعتی است.

لوگوی سایپا به شکل چرخ دنده طراحی شده است که نماد صنعت و تولید است. طراحی آن در نگاه اول مفاهیمی مانند تحرک و چرخش حول محور مرکزی را با تاکید بر تقارن ابعادی به ذهن متبادر می کند. علاوه بر این، جهت گیری لبه های علامت به محیط اطراف، نشان دهنده گسترش و تمایل به جهانی شدن است. در عین حال قرار گرفتن یکی از تپه ها به سمت بالا نمادی از رویکرد تعالی مداری سازمان و همسوسازی استعدادها در جهت رشد و توسعه است.

از طرفی جهت داخل لبه های محیطی نشان دهنده ورودی سازمان است. این ورودی ها شامل سه عنصر اصلی منابع انسانی، منابع مالی و مواد اولیه می شود که در نهایت خروجی های گروه خودروسازی سایپا را در قالب پیش بینی های مرکزی به سمت بیرون نشان می دهند.

در مجموع، لوگوی سایپا یکی از مفهومی ترین و موفق ترین نمادهایی است که برای صنعت خودرو طراحی شده است. یک صنعت زمانی بهترین عملکرد را دارد که ارتباطات بین المللی بیشتری داشته باشد و منابع داخلی خود را به طور موثر مدیریت کند.

در نتیجه و علیرغم شایعات منتشر شده، گروه خودروسازی سایپا هیچ برنامه ای برای تغییر این لوگوی اصلی و پرمعنا ندارد و همچنان هویت ماندگار و ذاتی خود را حفظ می کند.



منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/252196/%D8%AB%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D9%BE%D8%A7-%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%88-%D8%A7%D8%B5%D8%A7%D9%84%D8%AA