چراغ قرمز برای خودروهای چند سرنشین!
انتشار: آذر 06، 1403
بروزرسانی: 23 خرداد 1404

چراغ قرمز برای خودروهای چند سرنشین!



یکی از اعضای هیئت تحریریه روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

این روزها بحث احداث خطوط پرشمار در اتوبان همت تهران بسیار داغ شده است و به نظر می رسد در صورت موفقیت آمیز بودن آن در دیگر بزرگراه های تهران نیز اجرا شود. البته این طرح در پایتخت قدمتی طولانی دارد و اولین بار در سال 1383 توسط مسئولان وزارت حمل و نقل و ترافیک به شهردار تهران ارائه شد. طبیعتا در آن زمان نیروی انتظامی به دلیل کمبود نیرو نتوانست این طرح را اجرا کند. چند سال بعد، طرح راه اندازی خط ویژه ای از خودروهای چند سرنشین مطرح شد، اما باز هم مسکوت ماند.

سال گذشته یکی از اعضای شورای شهر تهران با یادآوری تاریخ خود از طرح جدیدی برای اختصاص یک خط به خودروهای تک سرنشین خبر داد. در این طرح خطوط دیگری برای خودروهای بیش از یک سرنشین در نظر گرفته شد.

اعضای شورای شهر به آمار پلیس راهنمایی و رانندگی اشاره کردند که نشان می دهد 42.23 درصد خودروهای تردد در بزرگراه چمران و 42.81 درصد خودروهای تردد در بزرگراه مدرس خودروهای تک سرنشین هستند. در عین حال برخی از اعضای شورای شهر احساس کردند که با وجود این حجم از خودروهای تک سرنشین، باید فضا را برای این خودروها تنگ کرد تا مردم ترغیب به همنشینی با یکدیگر شوند. اما این طرح سال گذشته مسکوت ماند تا ساکنان غرب تهران این روزها در بخشی از بزرگراه همت با خطوط زرد روبرو شوند. خطوطی که به گفته مدیران شهری قرار است در ساعات اوج صبح و عصر فقط برای وسایل نقلیه عمومی و چند سرنشین استفاده شود.

هدف اصلی از احداث این خطوط کاهش ترافیک، تشویق به استفاده از خودروهای مشترک و بهبود کیفیت هوا است. در برخی از شهرهای جهان خودروهای برقی یا هیبریدی حتی با یک سرنشین مجاز به استفاده از این خطوط هستند. این خطوط بیشتر در بزرگراه های شلوغ و مناطق شهری پرترافیک مانند لس آنجلس، نیویورک یا دبی یافت می شوند. برای جلوگیری از تخلف، دوربین های نظارتی تعداد سرنشینان خودروها را بررسی می کنند و جریمه های سنگینی برای خودروهای سواری فردی که از این خطوط استفاده می کنند در نظر گرفته می شود.

یکی از حاشیه های این طرح در تهران، انتشار خبر اعمال عوارض ترافیکی در بزرگراه همت است! البته بلافاصله مدیران شهری به این خبر واکنش نشان دادند و اعلام کردند که شهروندان برای تردد در این مسیر ویژه هزینه ای پرداخت نمی کنند اما متخلفان جریمه می شوند.

از سوی دیگر رئیس پلیس راهور وراجا اعلام کرد: اجرای این طرح در شرایط فعلی با توجه به پیشرفت فناوری و تجهیزات نظارتی هوشمند امکان پذیر است و می تواند به کاهش ترافیک و بهبود جریان ترافیک کمک زیادی کند. جریان در پایتخت. اما نباید فراموش کرد که عجله در اجرای این پروژه در نهایت می تواند مانند برخی پروژه های شهری پر سر و صدا، آسیب و ناراحتی را برای شهروندان به همراه داشته باشد. از جمله طرح آسفالت ریزی بخشی از خیابان 17 شهریور تهران و تبدیل آن به پیاده رو که سال هاست باعث نارضایتی و مشکل تردد اهالی و کسبه اطراف این خیابان مهم تهران شده و در نهایت شهرداری بسیاری از قسمت های این خیابان را مرمت کرده است. به حالت اولیه خود برنامه ریزی کنید.

انجام مطالعات تخصصی دقیق، وجود تجهیزات هوشمند برای کنترل این خطوط و عدم ایجاد اختلال در تردد شهروندان در بزرگراه های پرتردد مانند هیمت، می تواند نویدبخش آغاز طرح جدیدی برای ساماندهی ترافیک شهر تهران باشد. .



منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/251952/%DA%86%D8%B1%D8%A7%D8%BA-%D9%82%D8%B1%D9%85%D8%B2-%D8%A8%D9%87-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%86%D9%86%D8%AF-%D8%B3%D8%B1%D9%86%D8%B4%DB%8C%D9%86