92 درصد از مرگ و میرهای ناشی از تصادفات جاده ای مربوط به کشورهای کم درآمد و متوسط \u200b\u200bاست
انتشار: دی 01، 1403
بروزرسانی: 23 خرداد 1404

92 درصد از مرگ و میرهای ناشی از تصادفات جاده ای مربوط به کشورهای کم درآمد و متوسط \u200b\u200bاست



شناسایی حلقه مفقوده در افزایش آمار تلفات جاده ای

آمارها حاکی از کشته شدن 20 هزار نفر در تصادفات رانندگی در ایران است و بر اساس بررسی های کارشناسان پلیس; سه عامل - خطای انسانی، ایمنی وسیله نقلیه و جاده - در وقوع آنها دخیل هستند. علاوه بر این، نباید فراموش کنیم که تأخیر در مداخلات پزشکی در هنگام وقوع حوادث رانندگی نیز می تواند منجر به افزایش تلفات انسانی شود.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سالانه حدود یک میلیون و 190 هزار نفر در سراسر جهان در تصادفات جاده ای جان خود را از دست می دهند، اما نکته مهم این است که 92 درصد مرگ و میرهای جاده ای در جهان در کشورهای کم درآمد و متوسط \u200b\u200bرخ می دهد. حدود 60 درصد از وسایل نقلیه جهان در اختیار دارند.

بر اساس این گزارش، جراحات تصادفات جاده ای علت اصلی مرگ و میر کودکان و جوانان 5 تا 29 ساله است، این در حالی است که بیش از نیمی از مرگ و میر تصادفات جاده ای در بین عابران پیاده، دوچرخه سواران و موتورسواران رخ می دهد. علیرغم تلاش های انجام شده طی دو دهه اخیر برای کاهش تصادفات رانندگی و خسارات ناشی از آن، وضعیت همچنان نامطلوب است، زیرا سالانه بیش از 20000 نفر بر اثر این گونه حوادث جان خود را از دست می دهند.

سردار احمد رضا رادان، فرمانده انتظامی کشور - سازمان مسئول اصلی تصادفات جاده ای - با بیان اینکه آمار تلفات جاده ای کشور غیرقابل قبول است، تاکید کرد که حتی یک مورد فوتی در جاده های کشور غیرقابل قبول است و معتقد است که حلقه مفقوده باید افزایش یابد. و تعداد تلفات جاده ها باید توسط پلیس راهنمایی و رانندگی و سایر ارگان های مسئول مشخص شود.

به گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان فرج، تعداد کشته شدگان حوادث رانندگی در کشور در سال 1402 هجری شمسی به 20 هزار و 450 نفر رسید که البته در صورتی که پلیس آنطور که باید عمل نمی کرد، 6 درصد کاهش داشته است حتی اگر این یک عامل بازدارنده بود، با ورود شما تعداد مرگ و میر در جاده ها به 41000 نفر در سال می رسید.

در نیمه نخست سال جاری شاهد تغییر محسوسی در حوزه تصادفات جاده ای نبودیم. به گفته سردار سید تیمور حسینی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی پلیس راهور، اگرچه در این مدت 618 نفر از جانباختگان جاده ای کاهش یافت، اما طی 6 ماه گذشته 10 هزار و 97 نفر در تصادفات جاده ای و درون شهری جان خود را از دست دادند. به گفته دکتر مسعود خاتمی، رئیس مرکز ترومای کشور، 60 تا 70 درصد آنها ناشی از شیوه رانندگی نادرست است.

همچنین بر اساس برآوردهای پلیس، عدم توجه به جلو، خواب آلودگی، سرعت غیرمجاز و سبقت غیرمجاز در جهت مخالف در راس این تخلفات قرار دارد. به گفته پلیس راهنمایی و رانندگی، آموزش نامناسب رانندگان، نداشتن بازدارندگی در جرایم رانندگی و تمایل رانندگان به رفتار نادرست از جمله عوامل بروز تخلف در هنگام رانندگی است. البته در حوزه پیشگیری از وقوع جرم خوشبختانه امسال با تغییر قانون شاهد افزایش تا 5 برابری برخی جرایم رانندگی بوده ایم. با این حال، در زمینه رانندگی پرخطر همچنان ضعف هایی وجود دارد که بیشتر ناشی از آموزش و فرهنگ رانندگی است.

یکی از این نقاط ضعف اخذ گواهینامه رانندگی در کمترین زمان ممکن است. البته پلیس مخالف تسهیل در روند اخذ گواهینامه رانندگی است و اخیرا رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرججا نیز با تایید مخالفت پلیس با هر گونه ساده سازی و تسهیل در اخذ گواهینامه رانندگی اعلام کرده است. زیرا در حوزه هایی که با زندگی مردم سروکار دارد، نباید تسهیلگری صورت گیرد.

پلیس امیدوار است ایمنی برخی خودروها را بهبود بخشد!

سومین عامل در تعداد بالای تلفات جاده ای در ایران به کیفیت وسایل نقلیه موتوری مربوط می شود. در همین راستا، افسر ارشد پلیس کشور در مهرماه امسال به شدت از کیفیت پایین برخی خودروهای داخلی انتقاد کرد و برخی از این خودروها را واگن مرگ توصیف کرد. وی با بیان اینکه 50 درصد آسیب ها ناشی از ایمنی پایین خودرو است، تاکید کرد: در حوزه ارتقای کیفی خودروها امیدی به بهبود وضعیت نداریم و باید تمام تلاش خود را معطوف به رده های جاده ای و مردمی کنیم. عوامل

اگر این دو مقوله به خوبی مدیریت شوند، می توان به موفقیت های خوبی در آینده امیدوار بود. سومین جنبه از علل تصادفات رانندگی ناایمن بودن جاده ها و نبود تجهیزات اورژانسی برای کاهش مرگ و میر و جراحات ناشی از تصادفات رانندگی است که بر این اساس مراکز و تجهیزات تروما و سرعت انتقال بیماران به مراکز درمانی در کمترین زمان افزایش یافته است. توسعه کمک های هوایی می تواند درمان قربانیان سوانح را تسریع کند و موثر باشد

محمدرضا ظفرکندی; وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخیراً با بیان اینکه ایران از نظر تصادفات و مرگ و میر در جهان در رتبه دوازدهم قرار دارد، بر ارتقای سیستم پزشکی و امدادی در کمک به مصدومان تصادفات جاده ای تاکید کرد و خونریزی را عاملی دانست. علت علت اصلی مرگ و میر در تصادفات البته علاوه بر کمک رسانی به مصدومان، تعمیر نقاط حادثه خیز و همچنین توسعه زیرساخت های حمل و نقل ضروری است. وجود حدود 6000 نقطه حادثه خیز در جاده های کشور و لزوم اصلاح و رفع این مکان های پرخطر که مدام قربانیان خود را می گیرند از دیگر اقداماتی است که باید مورد توجه مدیران و مسئولان قرار گیرد.



منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/252318/%DB%B9%DB%B2-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D9%85%D8%B1%DA%AF-%D9%88-%D9%85%DB%8C%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%AF%D8%B1%D8%A2%D9%85%D8%AF-%DA%A9%D9%85-%D9%88-%D9%85%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7