مديرعامل گروه خودروسازی سايپا تصريح كرد: در پلتفرم سايزB كه ساينا و كوييك قرار دارند، سال بعد دو مدل جديد به نام های اطلس و سهند را به بازار ايران عرضه مي كنيم.
او افزود: انتظار داريم كه همه شركت ها و سازمان هاي ذي نفع بتوانند به كشور بلاروس سفر كنند، مهم نيست كه در چه زمينه اي باشد بلكه دوست داريم كه هيأت هاي ايراني در همة زمينه ها، همكاري را پوشش دهند.
او ادامه داد: پلتفرم SP100 گروه سايپا اين قابليت را دارد كه خودرو در كلاس B و C با ۸۰ درصد قطعات مشترك توليد شود. خودرو شاهين در اين پلتفرم قرار دارد و روي همين پلتفرم دو خودروي ديگر در سال ۲۰۲۳ عرضه مي شود.
مديرعامل گروه سايپا اعلام كرد: با حمايت وزارت صمت در حال طراحي و ساخت خودروي جديدي با نام خودروي مدرن اقتصادي هستيم، ويژگي اين خودرو وزن كمتر از ۸۰۰ كيلوگرم آن است و قطعات الكترونيكي آن به صورت ماژول عرضه مي شود كه با بهترين استانداردهاي روز جهاني طراحي شده است.
او افزود: همكاري هاي صنعتي بين دو كشور داراي چشم انداز بسيار خوبي است و مجموعه هاي صنعتي بلاروس و ايران در عرصه هاي مختلف داخلي و بين المللي رقيب يكديگر نيستند بلكه همديگر را تكميل مي كنند.
تيموري در خصوص بازارهاي صادراتي سايپا گفت: در بازارهاي صادراتي از خودروهاي كوييك و ساينا استقبال خيلي خوبي صورت گرفته و محموله هزار دستگاهي به كشور ونزوئلا و محموله هايي براي كشور عراق صادر كرده و در حال صادرات هستيم.
در ادامه دمیتری کالتسوف سفير كشور بلاروس در جمهوري اسلامي ايران گفت: روابط دوستانه بين بلاروس و ايران نه تنها در سطح سياسي بلكه در زمينه هاي ديگر از جمله بين وزارتخانه های صنعتي دو كشور به خوبي برقرار است و بر اقدامات و گام هاي فعال دو وزارتخانه بلاروس و ايران تاكيد مي كنم.
سفير بلاروس تصريح كرد: دو كشور ايران و بلاروس محورهاي مشترك زيادي براي همكاري هاي مختلف دارند كه مي توانيم زمينه هاي فعال سازي همكاري هاي مشترك را بررسي كنيم.
منطقي تصريح كرد: موضوع ديگر در خصوص تبادل تجاري براي تكميل زنجيره تأمين جهت توليد مشترك اتوبوس بود كه اين موضوع را به صورت جدي پيگيري خواهيم كرد تا به يك قرارداد و همكاري مشترك منجر شود.
تيموري با بيان اينكه اين خودرو به دليل وزن كم بهترين گزينه براي الكتريكال كردن است، افزود: مصرف سوخت خودرو اقتصادي كمتر از ۵ ليتر است كه اميدواريم تا اواخر سال ۲۰۲۳ بتوانيم در بازار ايران عرضه كنيم.
او افزود: يكي از اهدافي كه وزارت صمت جمهوري اسلامي ايران در بخش حمل و نقل دنبال مي كند، گسترش همكاري با كشورهاي CIS به خصوص كشور بلاروس است.
در ادامه سرگي واچينسكي مديرعامل شركت LCC بلاروس و شريك تجاري گروه سايپا با قدرداني از معاون صنايع حمل و نقل وزارت صمت بابت همكاري در صادرات محصولات سايپا به اين كشور، گفت: افتخار مي كنم كه شركت ما را به عنوان نماينده رسمي شركت سايپا در بلاروس انتخاب كرديد.
او تصريح كرد: در راستاي تعامل گسترده دو كشور خواهان تبادلات مؤثر بين دو شركت هستم و نه تنها به فروش خودروهاي CBU علاقه منديم بلكه مايل هستيم كه خط توليد محصولات سايپا را در كشور خودمان راه اندازي كنيم.
تيموري با اشاره به اينكه ظرفيت خطوط خودروسازي گروه سايپا، ۹۰۰ هزار دستگاه در سال است، خاطرنشان كرد: امسال توليد واقعي گروه سايپا، به ۶۰۰ هزار دستگاه خواهد رسيد که اين توليدات تماماً مربوط به پلتفرم هاي اختصاصي گروه سايپا است.
گفتني است، در قرارداد همكاري مشترك بين گروه سايپا و شركت LCC بلاروس، ابعاد مختلفي در نظر گرفته شده و توافقات بين دو شركت به اين صورت است كه در سال اول ۱۰ هزار دستگاه، در سال دوم ۱۵ هزار دستگاه و در سال سوم ۲۰ هزار دستگاه از محصولات گروه سايپا به كشور بلاروس و روسيه صادر خواهد شد و همزمان در زمينه توليد مشترك در بلاروس همكاري ها ادامه خواهد داشت.