ریزش قیمت شدید چانگان های وارداتی در بازار

به گزارش «اخبار خودرو»،خودرو جدید چانگان CS35 پلاس که در ابتدای ورود به بازار حدود 2 میلیارد تومان قیمت داشت هم اکنون با قیمت های بسیار پایین تری در بازار بدون مشتری مانده است.

بررسی بازار خودرو نشان می‌دهد چانگان‌های وارداتی سایپا به عنوان اولین خودروهایی که تحویل مشتریان داده شد،‌ حالا با قیمت بسیار پایین تری نسبت به 1 ماه گذشته در بازار خرید و فروش می‌شوند. بر این اساس قیمت چانگان CS۳۵ تیپ ۲ به میزان ۲۷ درصد و تیپ ۳ آن حدود ۲۱.۶ درصد در بازار کاهش قیمت را تجربه کرده است.

چانگان‌های وارداتی سایپا اولین محصولاتی بودند که بعد از ممنوعیت پنج‌ساله واردات خودرو، توانستند وارد کشور شوند. همچنین این خودرو اولین محصولی بود که شورای رقابت برای آن قیمت‌گذاری کرد. البته این قیمت‌گذاری چندان بی‌حاشیه هم نبود. اعلام قیمت‌های مصوب با اعتراض خریداران روبه‌رو شد، چرا که آنها معتقد بودند قیمت‌های اعلامی بسیار بیشتر از قیمت‌های علی‌الحسابی است که در ابتدا توسط وزارت صمت اعلام شد. همین دست از چالش‌ها، یکی از عللی بود که در نهایت باعث شد شورای رقابت قیمت‌گذاری خودروهای وارداتی را به سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان بسپارد. پس از قیمت‌گذاری نیز چانگان‌ها اولین دسته از محصولات وارداتی بودند که به مشتریان تحویل داده شدند. در این رابطه، محمدعلی تیموری، مدیرعامل سایپا، ۳۰ مهرماه بیان کرد:‌ «در سری اول واردات که هزار و ۱۰۸ دستگاه خودروی چانگان وارد شد، فرآیندها انجام و تاکنون ۵۷۰ دستگاه خودرو تحویل مشتریان داده شده است.»

اکنون نیز به منوال همه مراحل قبل، باز هم این چانگان است که زودتر از باقی خودروهای وارداتی، در بازار خرید و فروش می‌شود. نگاهی به پلتفرم‌های ثبت آگهی نشان می‌دهد بسیاری از چانگان‌های وارداتی اکنون وارد بازار شده‌اند و از طریق این پلتفرم‌ها خرید و فروش می‌شوند. میانگین قیمت چانگان CS35 تیپ 2 در آگهی‌های ثبت‌شده حدود یک‌ میلیارد و 300 میلیون تومان است؛ این در صورتی است که قیمت نهایی این محصول بعد از اضافه کردن هزینه‌های جانبی در نمایندگی‌ها؛ به یک‌میلیارد و ۱۴۳ میلیون و ۴۸۸ هزار تومان رسیده بود. بنابراین متقاضیان این خودرو از محل خرید و فروش آن حدود 160 میلیون تومان سود کردند. نکته قابل‌توجه دیگر اینکه قیمت پایه این خودرو یک‌میلیارد تومان اعلام شده بود؛ بنابراین هزینه‌های جانبی برای این محصول مانند عوارض، بیمه، مالیات و غیره ۱۴۳ میلیون و ۴۸۸ هزار تومان یعنی معادل ۱۴ درصد بوده است.

بخوانید:  روزنامه دنیای خودرو - شماره 1881

چانگانCS۳۵ تیپ ۳ نیز که قیمت نهایی آن در نمایندگی‌ها برای کسانی که از اسفندماه سال گذشته برای خرید خودروهای وارداتی ثبت‌نام کرده و سپس این محصول را در سامانه یکپارچه انتخاب کرده بودند، یک‌میلیارد و ۲۷۴ میلیون و ۱۳۲ هزار تومان بود، اما همین خودرو امروز سه شنبه در بازار حدود یک‌میلیارد و 450 میلیون تومان قیمت‌گذاری شد تا سود ۱۷۵ میلیون و ۸۶۸ هزار تومانی را عاید خریداران خود کند که معادل ۲۱.۶ درصد از قیمت نهایی خودرو است. البته باید توجه کرد که احتمالا دارندگان چانگان‌های وارداتی برای فروش هرچه سریع‌تر خودروی خود از بخشی از سود مورد نظرشان صرف‌نظر کرده‌اند.

در واقع همان‌طور که اشاره شد چانگان‌های چینی اولین سری از محصولات وارداتی هستند که در بازار خرید و فروش می‌شوند؛ بنابراین دارندگان این خودروها این خطر را حس می‌کنند که در آینده نزدیک دیگر محصولات وارداتی از قضا پرطرفدار در ایران، مانند محصولات کره‌ای، وارد بازار ‌شوند. همچنین امکان دارد در میان‌مدت خودروهای کارکرده وارد کشور شده و در بازار به فروش برسند، بنابراین آنها تلاش می‌کنند هرچه سریع‌تر و پیش از ورود رقبا، خودروی خود را بفروشند. بنابراین اختلاف قیمت بازار و قیمت نهایی گرچه قابل‌توجه است اما به میزانی که بعد از پنج سال ممنوعیت خودرو، انتظار آن می‌رفت، نیست.

منبع: https://www.donyayekhodro.com/news/246872/%D8%B1%DB%8C%D8%B2%D8%B4-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D8%B4%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%DA%86%D8%A7%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1